Team 1 tegen ENTAC.
Team 1 tegen ENTAC.

Team 3 van tafeltennisverenigingEffekt’74 overduidelijk kampioen

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De tafeltennis competitie loopt op zijn einde. De meeste teams speelden afgelopen week hun negende en voorlaatste competitieronde. Voor een aantal teams was het buigen of barsten terwijl andere teams alvast hun titel opeisten of een flinke stap in de goede richting deden. Voor team 3 was het duidelijk. Drie punten scoren bij Smash in Hattem om de titel veilig te stellen. En dat was na de eerste partijen van Martijn van Huylekom, Adriaan Seerden en Jasper Woolderink dan ook een feit. Daarna werden de teugels wat gevierd en werd het uiteindelijk een 6-4 overwinning.

Team 6 deed ook van zich spreken. Tegenstander en koploper Heino die met twee invallers aantrad, werd met 10-0 verslagen. Zarin Melko, Hans van Burken en Dinette van der Weit bleven ongeslagen. Het team neemt daardoor de koppositie in hun poule over en heeft het kampioenschap in zicht. Voor team 7 geldt dat ook, maar de 5-5 tegen MTC in Markelo, was een magere uitslag. Omdat concurrent Borne slechts vier punten haalde, heeft team 7 in de laatste wedstrijd voldoende aan een kleine overwinning bij nummer laatst in de poule, Vitesse. Team 9 moet nog flink aan de bak om het kampioenschap veilig te stellen. Tegen mede-titelkandidaat Blauw Wit werd met 6-4 verloren, waardoor ze nu samen de koppositie delen. Met nog een lastige wedstrijd tegen Twekkelerveld voor de boeg, is er nog niets beslist. Team 4 deed goede zaken in hun strijd voor handhaving in de tweede klasse door met maar liefst 8-2 te winnen van Entac. In de laatste wedstrijd wordt een voorsprong van twee punten verdedigd in de uitwedstrijd tegen Dinkelland.

Minder goed ging het met team 1, dat de wedstrijd tegen Entac met 8-2 verloor. Ondanks goede overwinningen van Rick Luiken en Gert Jan Arends tegen veel sterker geachte tegenstanders, was dit resultaat waarschijnlijk niet voldoende voor handhaving in de derde divisie landelijk. Alleen een overwinning met 10-0 komende week tegen DOTO en hele gunstige uitslagen van andere teams in de poule kan team 1 nog behoeden voor degradatie. Ook team 2 krijgt het nog heel lastig zich te handhaven in de hoofdklasse na de teleurstellende 9-1 nederlaag tegen DTS. Er zal veel afhangen van de laatste wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Zwolle. En zelfs als die wordt gewonnen, dan volgt er waarschijnlijk nog een beslissingswedstrijd met de nummer 5 uit de andere hoofdklasse poule. Voor team 8 is het duidelijk dat zij degraderen uit de vierde klasse en het volgend jaar het mogen proberen in de vijfde klasse.

Bij de jeugd was in team 2 Rianne Arends goed op dreef met een overwinning in het enkelspel en samen met Bram Vlaanderen won ze ook het dubbelspel. Voor team 1 is de vierde klasse nog wat hoog gegrepen. Hier won alleen Martijn Robben een enkelspel partij.