Afbeelding
Eric Brinkhorst.

Twente Milieu bestaat 25 jaar:neem kijkje achter schermen

Natuur en milieu

REGIO – Twente Milieu viert op zaterdag 1 oktober haar 25-jarig bestaan met medewerkers en hun families, inwoners en relaties. Verschillende Twente Milieu locaties worden dan opengesteld voor een uniek kijkje achter de schermen van het mooie werk in afvalinzameling, beheer openbare ruimte, service en onderhoud. Tussen de verschillende locaties loopt de Tour de Twente Milieu: een gezellige gezinstocht of sportieve toertocht door het mooie Twente. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar één van de Twente Milieu locaties te komen voor de open dag.

Als Twente Milieu haar locaties met elkaar verbindt, dan ontstaat er een prachtige fietsroute door het mooie Twente. Voor de gezinstochten is er keuze uit negen routes van en naar verschillende Twente Milieu locaties, die in beide richtingen gefietst kunnen worden. Kringloop De Beurs in Oldenzaal is ook een start- en pauzepunt voor een kop koffie en bezoekje aan de kringloopwinkel tijdens Nationale Kringloopdag. Op de Twente Milieu locaties vertellen enthousiaste medewerkers over hun werk en is het mogelijk om de mooiste  en nieuwste voertuigen te bewonderen. Daarnaast is er vertier voor de kinderen. Wie van meer uitdaging houdt, kan meedoen aan één van de sportieve toertochten die zijn georganiseerd in samenwerking met De Twickel Trappers uit Delden en Sportvoedingwebshop.com. 

Meer informatie is te vinden op twentemilieu.nl/fietstocht. Voor inwoners die niet op de fiets kunnen komen, is er op de locaties (beperkte) parkeergelegenheid.