Afbeelding

Projectweek school De Talenterin teken van sport en beweging

Algemeen

ENTER – Basisschool De Talenter in Enter is vorige week haar projectweek over sport officieel gestart. Na wat stellingen over hoe goed sporten en bewegen is, werden alle kinderen getrakteerd op een leuke dans, gegeven door meiden van dansschool Dynamiek. Iedereen was er goed op voorbereid en zodoende sportief gekleed. Twee weken lang staan de lessen op de Enterse basisschool in het teken van sport, met de slogan ‘Met talent en sport kom je niets tekort!’

Voor de hele school worden er daarom activiteiten en workshops rondom het thema georganiseerd. Zo maken de kinderen kennis met allerlei soorten sporten, zoals BMX-en, een les in de sportschool, freerunning in de gymzaal, bootcamp en ga zo maar door. Tevens maken de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 kennis met gehandicaptensport. Op die wijze komen ze er achter hoe het is om bijvoorbeeld alleen op gehoor de bal te kunnen bespelen. Op vrijdag 24 maart wordt er daarom in sporthal De Zomp in circuitvorm een bepaalde handicap ervaren.

Op donderdag 30 maart wordt in samenwerking met Stichting De Welle een grote sportdag georganiseerd. De leerlingen van alle groepen komen dan op sportpark De Krompatte samen voor diverse activiteiten, als hoogtepunt van de projectweek.