Afbeelding

Leerlingen De Passie slapen buitenvoor slachtoffers aardbeving Syrië

Algemeen

WIERDEN – Twaalf leerlingen van middelbare school De Passie in Wierden hebben een stoere nacht achter de rug. Onder een heldere sterrenhemel en bij een temperatuur van minus één graad maakten zij van het schoolplein een geïmproviseerde slaapplaats. Op een luchtbedje of stretcher in een grote doos met dekzeil hebben de leerlingen een nachtje op het schoolterrein doorgebracht voor  het goede doel: geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië.

De twaalf kinderen in de leeftijd van twaalf tot en met vijftien jaar hebben zich geheel vrijwillig gemeld om deel te nemen aan deze ‘nacht zonder dak’, net als zo’n twintig andere leerlingen die thuis in de tuin buiten hebben geslapen. Op deze wijze hebben de kinderen enigszins een beetje kunnen ervaren hoe het is om zonder huis na een ramp te moeten overleven. Na een wat korte en enigszins brakke nacht in hun geïmproviseerde slaapplek werd een geheel verzorgd ontbijt aangeboden in de warme schoolkantine.

Begeleiders Dinand Uitslag en Willy van de Groep leggen uit waarom deze actie zich specifiek op Syrië heeft gericht. “Deze ramp volgt op het enorme leed dat door de oorlog is veroorzaakt. Hulpverlening wordt daar maar mondjesmaat toegelaten. ZOA-vluchtelingenhulp is al in Syrië actief en kan op die manier de mensen bereiken die de hulp het hardste nodig hebben.” Een jaar geleden werkte De Passie ook al samen met ZOA aan een actie, toen voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Die actie leverde maar liefst ruim achttienduizend euro op.