De officiële opening van de lunchroom door de toppers.
De officiële opening van de lunchroom door de toppers.

Lunchroom DieVers geopend inhistorisch pand centrum Wierden

Algemeen

WIERDEN – De kleinschalige, lokale zorginstelling DieVers heeft zaterdag de deuren geopend van haar lunchroom aan de Marktstraat 15 in Wierden. Lange tijd heeft het historische winkelpandje leeggestaan, maar na een grootscheepse verbouwing is het nu heropend als horecagelegenheid. De toppers van DieVers mochten het lintje voor de officiële opening doorknippen onder toeziend oog van onder meer burgemeester Doreth Tigchelaar.

De bediening is dagelijks in handen van vier toppers, zoals initiatiefnemers Ilse Mengerink en Joyce Vonkeman hun cliënten met een licht verstandelijk noemen. De twee meiden runnen sinds september 2018 hun eigen dagbesteding in Wierden en die groeit als kool. “Dit is echt een droom die uitkomt, we zijn DieVers bijna vijf jaar geleden begonnen met het idee om dit te doen: verse broodjes verkopen!”, vertelt Joyce enthousiast. Ze straalt en haar lach verdwijnt niet van haar gezicht als ze een korte rondleiding geeft. “Het is echt geweldig hoeveel steun we hebben gekregen van ondernemers uit de omgeving. Heel veel is gesponsord, van verlichting tot het luxe ingerichte toilet voor de klanten!”

De lunchroom is knus en warm ingericht, maar ondanks de kleine ruimte is er toch zeker plek voor zo’n twintig gasten. Het is overigens verstandig om te reserveren als je zeker wilt zijn van een plekje, maar er is ook altijd de mogelijkheid om vrij in te lopen. In de zomermaanden is er in de binnentuin aan de achterzijde een gezellig terras dat in Ibizastijl wordt ingericht.

Bij DieVers koffie en lunch kun je van maandag tot en met zaterdag terecht van 9.30 uur tot 16.00 uur. De toppers zijn al die dagen tot 15.00 uur aanwezig voor de bediening, het werk aan de bar en de afwas. In de keuken werken twee professionele koks die voor de meest uiteenlopende vers belegde broodjes gaan zorgen. Achterin het pand is een horecakeuken geïnstalleerd, die voldoet aan alle eisen. Ook is er een prikkelarme ruimte, mocht een medewerker even behoefte hebben aan rust.

Op de menukaart staan allerhande vers belegde koude en warme broodjes, soepen, wraps en ga zo maar door. Daarnaast is er volop keuze aan gebak en warme en koude drankjes (geen alcohol, wel alcoholvrije wijn en cocktails). Joyce: “We gaan ook een ‘broodje van de maand’ aanbieden. Die wordt elke maand door een van onze toppers uitgekozen en is dan wat goedkoper verkrijgbaar.”

Meer informatie over de lunchroom is te vinden op www.dieverskoffieenlunch.nl

Burgemeester Doret Tigchelaar feliciteert Ilse en Joyce.
Afbeelding
Afbeelding