Sinterklaas en burgemeester Doret Tigchelaar.
Sinterklaas en burgemeester Doret Tigchelaar. Linda Ekkel

Hoor wie klopt daar kinderen...Sinterklaas in Wierden en Enter

Algemeen

WIERDEN/ENTER – Nog een paar nachtjes slapen en dan breekt het spannende moment aan: Zou Sinterklaas dit jaar zonder problemen weer in Wierden en Enter aankomen?

Als alles goed verloopt, dan komt de Goedheiligman op zaterdag 19 november samen met zijn vrolijke Pieten omstreeks 14.00 uur in het dorp Wierden aan. Net als andere jaren komt de Sint per trein aan op het NS-Station. De kinderen en hun ouders en grootouders kunnen zich op het Stationsplein verzamelen voor een vrolijke show met medewerking van leden van Dance Studio Janien en de dj van Exes. Sinterklaas zelf wordt warm ontvangen door Leonie Brand en Sofie Ros van kinderopvang Casa Bambini en burgemeester Doret Tigchelaar.

Als iedereen weer veilig is gearriveerd, wordt al lopend via de Stationsstraat en Nijverdalsestraat koers gezet naar het oude marktplein. Daar wordt traditiegetrouw een gezellig Sinterklaasfeestje gevierd. Tussentijds is er ter hoogte van voorheen Café Bartje een korte pauze. Na afloop van het programma is er op het podium op het oude marktplein nog volop gelegenheid om Sinterklaas of één van zijn Pieten te ontmoeten.


Pietenhuis
En nog voordat Sinterklaas aankomt in Wierden, is het Pietenhuis naast de winkel van Van den Broeke aan de Nijverdalsestraat al weer geopend. Vanaf vrijdag 12 november is het huis, tijdens de winkelopeningstijden van de fietsenwinkel, toegankelijk. Sinterklaas neemt aan het einde van de intocht samen met zijn Pieten plaats in het Pietenhuis om kinderen even de hand te schudden. Ook op vrijdagavond 25 november en 2 december is Sinterklaas samen met een aantal Pieten in het centrum aanwezig, zodat iedereen hem kan ontmoeten.
Tot aan Sinterklaasavond zijn er tal van activiteiten in de kern, zoals Pietengym en een speurtocht. Voor het laatste nieuws is de Wierdense Sinterklaas op Facebook te vinden of kijk op www.dewierdensesinterklaas.nl.

Sinterklaas in Enter

Ook in Enter is de Enterse hulpsinterklaas op zaterdagmiddag 19 november te gast. Daar komt hij rond 14.30 uur aan op het Dorpsplein. Na het welkom, maakt de Sint een korte rijtoer door Enter. Hij zal met zijn Pieten een ronde maken vanaf het Dorpsplein naar het Reggedal, de Rijssenseweg, Dorpsstraat, Boerdijk, Margrietlaan naar de De Talenter Onderbouw. Let op, de route is anders dan andere jaren!

Op de Talenter (oude Jozefschool) is een groot feest vanaf 15.30 uur. Alle kinderen uit Enter (tot en met groep vijf van de basisschool) zijn voor het feest uitgenodigd. Ook dit jaar wordt het opnieuw een leuk en spannend festijn.

De kinderen van groep één tot en met groep vijf van de basisscholen in Enter krijgen een kleurplaat, die ze tijdens de intocht of in de zaal aan Sinterklaas kunnen geven. Aan het einde van het feest wordt door Sinterklaas de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Er zijn enkele leuke prijsjes te winnen. Extra kleurplaten zijn te verkrijgen bij Janneke Mode, Primera, Albert Heijn en Coop in Enter. Omstreeks 16.15 uur is het feest afgelopen en kunnen de ouders de kinderen ophalen bij De Talenter Onderbouw.

De organisatie van de intocht en het feest is in handen van de Enterse Ondernemers Vereniging (EOV) en de jeugdvereniging Jong Nederland Enter. Tijdens het feest bij De Talenter worden de kinderen opgevangen en begeleid door de leiding van Jong Nederland Enter. Ouders en andere begeleiders worden niet toegelaten in de zaal.