De Klup zoekt meer vrijwilligers: doorstart Klupcafé en zwemmen
De Klup zoekt meer vrijwilligers: doorstart Klupcafé en zwemmen dewiezer.nl

De Klup zoekt meer vrijwilligers: doorstart Klupcafé en zwemmen

Algemeen

WIERDEN/ENTER – De Klup Twente opent na de zomerstop deze week weer de deuren van het Meester Siebelinkhuis en alle andere locaties in Wierden en Enter. Maar vrij van zorgen is de organisatie voor mensen met een beperking niet, want ze kampt nog met een tekort aan vrijwilligers. Daardoor kan onder meer het gezellige Klupcafé Wierden nog niet beginnen.

Veel mensen met een beperking uit de gemeente Wierden bezoeken in hun vrije tijd de activiteiten van De Klup Twente. De meeste gaan daarvoor naar het Meester Siebelinkhuis in Almelo maar daarnaast heeft De Klup ook een aanbod vrijetijdsactiviteiten in Wierden zelf. Zoals de Kreaklup in Enter, het zwemmen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel n het Wierdense zwembad en de stapgroep die maandelijks bij elkaar komt bij Tante Ell.

Klupcafé

Voor het zwemmen in Wierden zoekt De Klup nog extra zwemmers die een handje willen helpen op de maandag en of dinsdag. Daarnaast wil De Klup heel graag het Klupcafé een doorstart geven. Het Klupcafé is voor mensen met een beperking die met wat begeleiding zelfstandig wonen. Zij konden jarenlang op de donderdagavond terecht in het pand van Carintreggeland aan de Eikenlaan voor een lekkere maaltijd, een praatje en of een spelletje.

Na het uitbreken van de coronapandemie moest het Klupcafé haar deuren sluiten. Dat gaf de vrijwilligers die kookten ook de gelegenheid voor zichzelf de balans op te maken. Ze waren al op leeftijd en hikten een beetje tegen vertrek aan. Tijdens de lockdown besloten ze ‘de pollepel’ neer te leggen, in de hoop dat het Klupcafé met nieuwe mensen door zou kunnen gaan.

De Klup Twente gaat daarom proberen het Klupcafé nieuw leven in te blazen. Ze zoekt daarvoor mensen die één keer per week op de donderdag aan het einde van de middag een eenvoudige, gezonde en smakelijke maaltijd willen bereiden. Als het kan ook samen met hun gasten. De Klup zoekt ook gastheren en -dames die de koks willen helpen en die een leuk programma maken voor de deelnemers.

Interesse in vrijwilligerswerk bij het zwemmen of het Klupcafé Wierden? Bel of mail voor informatie en opgave met jolanda@deklup.nl of 06 – 144 652 88.