Paarden- en ponymarkt 2022 in Enter
Paarden- en ponymarkt 2022 in Enter dewiezer.nl

Paarden- en ponymarkt 2022 in Enter

Algemeen

ENTER – Donderdag 11 augustus 2022 van 8.00 uur tot 14.00 uur is de paarden- en ponymarkt in Enter. Locatie is de hele Dorpsstraat en pleinen rondom deze straat. De entree is gratis. Al vanaf 5.00 uur is het dorp afgezet maar bezoekers hoeven niet te vrezen, want er zijn ruime parkeergelegenheden met pendeldienst naar de markt die duidelijk staan aangegeven. De organisatie is blij dat de markt na twee jaar corona nu weer door kan gaan.

Levende have

Johnny Jansen, marktmeester van het evenement zegt: “We organiseren een jaarmarkt met een grote variëteit aan zaken. Naast de paarden en pony’s is er ook andere levende have. Wat te denken van de koeien voor de vleesveekeuring. Maar er is nog veel meer!”

Veel te doen

De marktmeester gaat verder: “Er zijn 80 tot 100 kramen van handelaren [ook nieuwe] uit het hele land en ook hier is het aanbod zeer gevarieerd. Verder is er een kinderboerderij, een oude tractoren show, diverse presentaties en genoeg te eten en te drinken. Kinderen kunnen bovendien gratis deelnemen aan de kinderrommelmarkt.”

Organisatie

De organisatie van dit evenement, dat bezoekers trekt van heinde en verre, is in handen van de stichting paarden- en ponymarkt Enter, de stichting vleesveekeuring en de gemeente Wierden. Het is al de 54-ste keer dat het evenement wordt georganiseerd. Vroeger was het vooral een paarden- en ponymarkt met enkele kraampjes. Tegenwoordig zijn er meer kramen dan vroeger, maar wisselen er nog steeds paarden en pony’s van eigenaar op de markt. Om 10.00 uur kiest een jury het mooiste paard en de mooiste pony van de markt.