Enternaren Kelvin en Erwin gaan vlammen tijdens Special Olympics
Enternaren Kelvin en Erwin gaan vlammen tijdens Special Olympics dewiezer.nl

Enternaren Kelvin en Erwin gaan vlammen tijdens Special Olympics

Algemeen

ENTER – De Special Olympics Twente 2022 gaan komende vrijdag, 10 juni, van start. Met een groots opgezette opening wordt de vlam het FBK-stadion in Hengelo binnen gedragen. De officiële opening verricht mr. Pieter van Vollenhoven. Het stadion is dan volledig gevuld met bezoekers, familieleden en fans van de sporters.

Uit heel Nederland komen sporters met een verstandelijke beperking naar Twente om aan dit grote evenement deel te nemen in verschillende sportdisciplines. Ook uit de gemeente Wierden zijn er enkele deelnemers. Zo komen zaterdag 11 juni Kelvin en Erwin om 10.18 uur in dezelfde wedstrijd uit in de honderd meter sprint. Om 14.01 uur loopt Erwin de tweehonderd meter en vervolgens Kelvin om 14.13 uur.

Anderhalf jaar geleden zijn de trainers, Yvonne Neep en Jan Mulder van SV Raduga uit Enter, begonnen met het trainen van deze sportieve mannen. Helaas gooide alle coronarestricties roet in het eten. De Special Olympics 2021 konden in Den Haag niet doorgaan. Tocht besloot Kelvin om door te blijven trainen, om zo deel te kunnen nemen aan de Special Olympics Twente 2022. Kelvin: “Ik vond hardlopen erg leuk en ik merkte dat ik steeds harder ging lopen. Daarom heb ik samen met mijn ouders en de trainers besloten om door te gaan. Ondertussen heb ik hele mooie dingen mogen doen voor de organisatie van de spelen. Zo ben ik ambassadeur geworden namens de gemeente Wierden. Ik heb hiervoor extra trainingskleding gekregen met de tekst ‘Ambassadeur Kelvin’.”

Ondertussen werden er sponsoren in Enter gezocht om de sporters te ondersteunen. Er is een prachtig bedrag opgehaald, waarvoor de juiste loopkleding is gekocht. “Ik heb ook een fotoshoot gehad in Rijssen”, vertelt Kelvin trots. “De mooiste foto, van alle ambassadeurs uit Twente, hebben ze groots geplaatst op een grote touringcar. Deze rijdt al een hele periode door Twente.”

Erwin was in eerste instantie iets minder enthousiast. Nadat hij te horen had gekregen dat de spelen in Den Haag niet door zouden gaan, was hij een tijdje met trainen gestopt. Maar nu het dan toch door gaat en het in Twente georganiseerd wordt, heeft hij het toch weer opgepakt. En dat is iets wat hij dan ook fantastisch doet. Erwin: “Ik zit ook op voetbal en daar ziet iedereen ook dat ik heel hard kan lopen. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel hoe het dan gaat aflopen. Ik vind het lopen heel erg fijn en leuk.”

Onlangs is de gehele Twentse ploeg bij elkaar gekomen bij discotheek Dieka in Markelo. Ook daar werden alle sporters in een mooi rood shirt gehesen. Tevens ontvingen ze een vrij kaart voor een wedstrijd van FC Twente in Enschede. Beide heren hebben heel erg genoten om in het stadion aanwezig te mogen zijn. Voor Kelvin was er zelfs nog een extraatje. Kelvin: “In de rust mochten alle ambassadeurs een ereronde over het veld maken. Toen ik bij het spandoek ‘ENTER’ kwam riep iedereen ‘Kelvin – Kelvin’. Dat was echt heel mooi!” Sinds maart van dit jaar trainen de heren extra aan de Bornebroekseweg in Enter. Regelmatig waren er supporters die even kwamen kijken hoe de mannen het er vanaf brachten.

Om de Special Olympics onder de aandacht te brengen bij het reguliere onderwijs is Kelvin gevraagd om een lezing te geven aan de basisschool de Roerganger in Enter. De klasgenoten hadden zich super voorbereid en het werd dan ook een zeer geslaagde middag. Doelstelling: sporten is voor iedereen gelijk. Samen sporten is het doel.

Tijdens de FBK games, eerder dit jaar, mocht Kelvin samen met zes andere lopers uit Nederland in het voorprogramma van de FBK games lopen. Dit was op het onderdeel honderd meter. Vervolgens mochten ze de officiële opening van de games verrichten. Kelvin: “Het was echt mooi om dit te mogen doen. Er waren allemaal super sporters uit de hele wereld aanwezig!”

Kelvin en Erwin: “Wij hopen dat er veel Enternaren komen kijken tijdens onze wedstrijden. Je hebt geen toegangskaartje nodig dus … op naar het FBK stadion. Wij gaan ons best doen!”