Zakelijk

Zalencentrum Het Anker heeft plek zat voor veilige bijeenkomsten in coronatijd

WIERDEN – Zalencentrum Het Anker is helemaal klaar voor alle anderhalvemeter-bijeenkomsten. “We hebben hier genoeg vierkante meters, voor iedereen die een bijeenkomst wil organiseren en waarbij ruimte benodigd is. We voldoen aan alle eisen die het RIVM op dit moment stelt”, duidt eigenaar Nico Griffioen. De horecagelegenheid aan de Wilhelminastraat in Wierden heeft vanwege de corona-uitbraak ook enige tijd op slot gezeten, maar is inmiddels weer 'up and running'. Datzelfde geldt ook voor het inpandige restaurant dat, zoals eerder gemeld in deze krant, een metamorfose heeft ondergaan.

 

Behalve volop ruimte voor vergaderingen, cursussen of feesten denkt Griffioen ook een bijdrage te kunnen leveren aan het Wierdense verenigingsleven. Het Anker is daartoe zeven dagen per week te huur. “Een mooi voorbeeld is Harmonie Sint Jan. Die leden kunnen in de Mariaschool op dit moment maar beperkt repeteren vanwege ruimtegebrek door corona. Ik mag en kan thans met twee zalen tegelijk open. Dat is mogelijk doordat er twee gescheiden in- en uitgangen en toiletgroepen zijn. Dat maakt het voor zo'n vereniging dus mogelijk om hier alsnog met z'n allen samen te zijn, uiteraard wel op anderhalve meter afstand. Qua hygiëne hebben we alles ook op orde, mede door een enorme luchtverversingsinstallatie op het dak is er ook altijd verse buitenlucht in alle zalen.”

 

De mogelijkheden zijn dus wat dat betreft eigenlijk niet eens zo heel erg beperkt. Griffioen licht toe: “Om nog een stap verder te gaan in deze corona-tijd heb ik besloten om de zaal ook beschikbaar te stellen zonder catering. Dat betekent dus dat je alleen de ruimte huurt, dus zonder bedieningen en dergelijke. Dat drukt niet alleen de kosten van zaalhuur, je mag ook je eigen eten en drinken meenemen.” Die switch is mogelijk doordat Richard Nijkamp, voorheen chefkok van Het Anker en restaurant Het Atelier, inmiddels zelfstandig ondernemer en eigenaar is van het inpandige tapasrestaurant Anno 1987.

 

Griffioen: “Richard en ik werken goed samen en versterken elkaar in deze. Huur je de zaal en wil je dat alles netjes verzorgd wordt, dan is dat nog steeds mogelijk zoals voorheen. Dat werk gun ik namelijk aan Richard. Hij was altijd chefkok van Het Anker, maar heeft er voor gekozen om zelfstandig ondernemer te worden voor zijn eigen restaurant. Corona heeft die plannen in een stroomversnelling gebracht. Dat biedt mij nu de mogelijkheid om de zaal te verhuren met of zonder bediening en met of zonder lunch of diner.”

 

Daarnaast is het mogelijk om vijf dagen per week in restaurant Anno 1987 te dineren. À la carte is zeker nog mogelijk, maar Nijkamp zet met name in op tapas en dat blijkt in Wierden nu al een schot in de roos. “Het ging die eerste week als een speer en ook nu komt het weer voor dat het restaurant volgeboekt is. Vooraf via de website reserveren is daarom handig, maar je kunt ook altijd ter plekke registeren en plaatsnemen als er ruimte beschikbaar is.” Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur, maar op mooie dagen op zaterdag en zondag al vanaf 16.00 uur. Dan is het ook mogelijk om op het afgeschermde terras aan de achterzijde van het pand te vertoeven. Meer info over zowel zaalhuur bij Het Anker alsmede dineren bij Anno 1987, telefoon 0546 – 571 754.