Zakelijk

Wees loyaal, koop lokaal

Winkeliers in Wierden en Enter staan ook tijdens crisis voor iedereen klaar

WIERDEN/ENTER – De coronacrisis raakt onze samenleving tot op het bot. De gezondheidszorg draait overuren om het virus de kop in te drukken. Maatregelen om het aantal besmettingen te reduceren zijn hard nodig om zo snel mogelijk deze vreselijke pandemie te stoppen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ook de economie wordt hard getroffen en vooral de lokale ondernemers volgen de ontwikkelingen op de voet. Het zijn pittige tijden voor het MKB.

Willen we ook ná de crisissituatie van de winkels in Wierden en Enter kunnen genieten, dan moeten we met z'n allen de schouders er onder zetten. Wees loyaal, koop lokaal klinkt door het hele land. Wethouder Richard Kortenhoeven ziet de situatie ernstig in. “Door de coronacrisis loopt bij veel winkels het klantbezoek fors terug. Daarnaast hebben veel ondernemers hun café, restaurant, kapsalon, schoonheidssalon of nagelstudio zelfs moeten sluiten. Juist nu is het van groot belang dat u onze lokale winkeliers en ondernemers helpt voortbestaan. Haal een keer extra boodschappen bij de groenteboer, slager, bakker, bloemist, kaas- of viswinkel.

Onze lokale winkeliers en ondernemers kijken nog steeds naar kansen en mogelijkheden, om op welke wijze dan ook hun klanten te blijven bedienen. Zo zijn eetgelegenheden een bezorg- en afhaalservice gestart. Door daar gebruik van te maken, helpt u ook deze ondernemers nu zakelijk te overleven.

Enkele kledingwinkels bieden de mogelijkheid om op afspraak de winkel te bezoeken. Mooiste beloning voor al hun inzet en creatieve ideeën is dan ook dat u als trouwe of nieuwe klant uw aankopen lokaal blijft doen. Met inachtneming van de maatregelen van het RIVM en de regels die door de overheid zijn gesteld, kunt u nog steeds uw boodschappen blijven doen. Doe dit zoveel mogelijk alleen! Belangrijkste doel dat ondernemers, winkeliers én wij met zijn allen nastreven is een goede gezondheid voor iedereen!”

 

Volgens de wethouder leunen de noodzakelijke maatregelen zwaar op de schouders van de lokale ondernemers. “Landelijk zien we al enige tijd dat de winkelcentra het moeilijk hebben, doordat de consument anders is gaan inkopen en tegenwoordig de mogelijkheden van internet optimaal benut.

Door de huidige coronacrisis zien veel ondernemers hun omzet fors teruglopen en een aantal heeft nu geen enkele inkomsten meer. En het valt ook nog niet te voorspellen hoe lang deze crisissituatie nog gaat duren. De invloed van internetaankopen maakt het al lastiger voor lokale winkeliers en ondernemers en de coronacrisis zal zeker ernstige gevolgen voor de lokale winkeliers en ondernemers hebben. En juist daarom is het zo belangrijk dat wij allemaal onze inkopen blijven doen bij de lokale ondernemers. Als we dat nu doen, blijft er voor de toekomst ook een aangenaam en aantrekkelijk centrum over en kunt u uw boodschappen gewoon om de hoek blijven doen!"

 

De gemeente Wierden draagt een steentje bij, om de pijn voor de ondernemers wat te verzachten. “De gemeente verleent uitstel voor de gemeentelijke belastingen. Dit uitstel kunnen ondernemers gemakkelijk aanvragen via de website van de gemeente Wierden”, licht Kortenhoeven toe. “Ondernemers en zzp'ers die in zwaar weer zitten door het coronavirus kunnen mogelijk een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Deze regeling is bedoeld voor ondernemers en starters met een levensvatbaar bedrijf, die tijdelijk financiële problemen ondervinden. De (startende) ondernemer kan in aanmerking komen voor een inkomensaanvulling en/of bedrijfskrediet.” De ROZ Groep voert deze overheidsregeling uit voor de gemeente Wierden. Meer informatie is te vinden op www.rozgroep.nl/corona.

“Op de website van de gemeente Wierden is ook alle informatie over de verschillende maatregelen die genomen zijn omtrent het coronavirus terug te vinden. Vorig jaar hebben wij de Stadsbeweging ingevoerd, eveneens met doel om de lokale economie te blijven stimuleren. Wij denken graag mee met onze ondernemers en steunen hen in deze bizar moeilijke tijd. Voor vragen, delen van zorgen, mogen ze altijd contact met mij opnemen. Ik ben altijd bereikbaar voor hen, zeker in deze tijd. Schroom dus niet om mij te bellen!"

De wethouder vervolgt: “Ik wil ook nog even het mooie initiatief van de Werkgeverskring Wierden benoemen. De werkgeverskring is een initiatief gestart waarbij ondernemers, die gedupeerd zijn door de crisis, zich kunnen laten adviseren of laten informeren door Ard Heuten. Ard kan deze ondernemers ook weer in contact brengen met anderen, die waardevol voor deze ondernemers kunnen zijn. Alle ondernemers en ZZP-ers in de gemeente Wierden kunnen gebruik maken van dit prachtige initiatief, dat ik van harte aanbeveel.”

Kortenhoeven hoopt dat de situatie snel onder controle is. “Tot die tijd, maar ook zeker als alles weer gewoon zal zijn, hebben de lokale ondernemers uw steun bikkelhard nodig. Blijf daarom lokaal uw boodschappen doen, steun de lokale speciaalzaken. Samen kunnen wij onze centra vitaal en levendig houden!”