Zakelijk

Wierdense winkeliers pakken uit tijdens Burenbedankdag

WIERDEN – De ondernemers in de dorpskern van Wierden hebben zaterdag tijdens de Nationale Burendag hun waardering geuit naar klanten en gasten, met name voor hun steun in de pittige coronaperiode. Voor die gelegenheid was deze nationale feestdag lokaal omgedoopt tot Burenbedankdag.

Rode lopers lagen in de straten, om iedereen van harte welkom te heten en in veel winkels waren kleine activiteiten, stond koffie, thee en drinken met een lekkernij klaar. Gezelligheid voerde de boventoon in de winkelkern. Speciaal voor kinderen was er het uitdagende etalagespel 'Kraak de Code van Wierden'. Ze konden daarmee de kluis kraken en een waardecheque van 2,50 euro verdienen.

Behalve in het winkelcentrum werd Nationale Burendag ook elders in het dorp gevierd. Zo organiseerde de Historische Kring Wederden onder andere een excursie waarbij de toren van de Dorpskerk beklommen kon worden of een bezoek met gids aan de oude begraafplaats. En in de hondenspeeltuin Wierden werden bomen geplant, die in de zomer schaduw moeten bieden aan honden en bezoekers.