Zakelijk

Wierdense mantelzorgconsulent Gerda Wessels nu met pensioen

Mantelzorgconsulent Gerda Wessels.

WIERDEN – Consulent Gerda Wessels van Mantelzorg Almelo is op dinsdag 19 januari met officieel met pensioen gegaan. Een zeer gegund afscheidsfeestje zat er door de zware coronarestricties niet in, maar haar collega’s organiseerden wel een heel origineel 'uitzwaaimoment'. Eerst was er een 'coronaproof' bloemenhulde met cadeaus onder Gerda’s eigen carport in Wierden en aansluitend een digitaal eerbetoon met collega’s. Ze waardeerde het zeer.

Twintig jaar lang ontfermde Gerda zich met passie, energie, open blik en grote inzet over mantelzorgers, die thuis te maken hadden met een partner, kind, familielid of vriend met psychische problemen. Ze zorgde voor ondersteuning, had altijd een luisterend oor en bood cursussen aan waar haar cliënten veel aan hadden.

Al in de aanloop naar haar laatste werkdag werd de Wierdense bedolven onder hartverwarmende mailtjes van cliënten, vrijwilligers en relaties. Ze had ze allemaal heel graag de handen nog even geschud, maar dat is heden ten dage volstrekt onmogelijk. Collega’s van Gerda verzonnen een alternatief afscheidsfeest voor haar: een bloemenhulde, een boek vol herinneringen en goede wensen en cadeautjes. Aansluitend troffen de consulenten van Mantelzorg Almelo en directeur Anema van De Klup Twente (waar Mantelzorg nu onder valt) elkaar in een online-afscheid-vergadering.

Gerda zelf had haar collega’s daags voor haar vertrek al verrast met een heel leuke attentie: iedereen kreeg een handgeschreven kaart bij een doosje chocolade ('Geen knuffels dan maar truffels').