Zakelijk

Wierdense baby- en kinderwinkel Linijn viert haar vijfjarig jubileum

Hendrik Pieter en Gepke Hakvoort en collega Jolijn Schumer.

WIERDEN – Linijn aan het Binnenhof te Wierden bestaat op de kop af vijf jaar. Op 17 mei 2016 zag de winkel als onlineshop het levenslicht, maar inmiddels is een grote fysieke vestiging een feit. Gepke en Hendrik Pieter Hakvoort zijn trots op hetgeen ze in zo'n korte tijd bereikt hebben. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een winkel van naam en faam. “Ik haakte al jarenlang vloerkleedjes en slofjes”, herinnert Gepke zich nog goed. Die werden goed verkocht en zo kwam van het een ook het ander. Hendrik Pieter vult aan: “Ja, op een gegeven moment loopt dat zó goed dat het vanuit huis gewoon niet meer te doen is." 

De zolderkamer werd te klein en in september 2018 werd een fysieke winkel aan de Burgemeester Warnaarsstraat geopend. “Eigenlijk als werkruimte”, omschrijft Hendrik Pieter het proces, “maar de klanten wisten ons boven verwachting te vinden. De vraag naar baby- en kinderkleding, aanverwante accessoires en speelgoed bleef maar groeien!” De loop naar de kleine winkel zorgde voor gestage groei. Toen bekend werd dat kledingwinkel Kleine Maatjes aan het Binnenhof de deuren zou sluiten, kwam een unieke kans binnen handbereik. “Vorig jaar september hebben we op deze plek de deuren geopend. Een winkel met vier keer zoveel vloeroppervlak, waardoor we onze collectie kunnen uitbreiden. Inmiddels bieden we ook kinderkleding aan tot en met maat 140!”, vertelt Gepke.

De positieve flow van opening van de nieuwe winkel werd overschaduwd door de corona-beperkingen die overheid afgelopen najaar stukje bij beetje ging opleggen. De twee zijn blij dat de lockdown weer voorbij is. “De afgelopen maanden was het heel rustig, te rustig. Nu er weer zonder afspraak gewinkeld kan en mag worden is het overduidelijk dat we een goede stap hebben gezet. Het grote verschil tussen online verkoop en fysieke verkoop is dat je veel meer mensen spreekt, waardoor je ook weet wat er leeft en wat de klant wil. Inmiddels weten heel veel klanten ons te vinden en laten we zien dat een dergelijke winkel in een dorp als Wierden prima kan bestaan. Het is een goede zet geweest.” 

Het eerste lustrum wordt deze week gevierd met diverse acties in de winkel.