Zakelijk

Wierdens GrootGroener steelt show in Dubai met WeedAway

WIERDEN/DUBAI – GrootGroener, sinds twee jaar in Wierden gevestigd, heeft vorige week de volle aandacht gekregen in Dubai. Daar werd tijdens de NL Sports Week, van 12 tot 16 december, haar innovatie WeedAway op uitnodiging van Sportinnovator werd gepresenteerd tussen de ruim twintig andere Nederlandse bedrijven.

De managers achter GrootGroener zijn André Trip en Job Dekker en zij hebben namens hun eigen onderneming de wereld wakker geschud; onkruidbestrijding met chemicaliën is passé, mechanisch verdelgen is de toekomst. De Wierdense ondernemers richten zich met name op publiek terrein, maar ook tuinen én sportvelden. Vandaar dat hun innovatie aandachtig werd aanschouwd tijdens de Sports Week op de Verenigde Arabische Emiraten.

De WeedAdway is een zelflerende snijmachine, die onkruid herkend en kan onderscheiden van andere planten. Wordt het onkruid gesignaleerd en als zodanig herkend, dan wordt de wortel doorgesneden zodat de plant vervolgens afsterft.

Met de machine weet GrootGroener sportvelden zonder chemicaliën onkruidvrij te houden. Door het gebruik van pesticiden op dergelijke terreinen terug te dringen, wordt een bijdrage geleverd aan een gezonde sportomgeving. Bovendien wordt de ondergrond en het grondwater niet meer onnodig vervuild. Het doel is om wereldwijd sportorganisaties en veldeigenaren wakker te schudden, om de WeedAway in te zetten en daarmee resultaten te boeken en deze ook door te ontwikkelen.