Zakelijk

WaterontharderPlus uit Wierden zorgt voor comfort én besparing

WIERDEN – Dat hard, kalkrijk water slecht is voor de wasmachine is heden ten dage wel bekend, maar dat zacht water in huis veel meer voordelen heeft is nog geen gemeengoed. Zacht water zorgt niet alleen voor een langere levensduur van huishoudelijke apparaten, het is duurzamer en levert bovendien geen vervelende kalkafzetting meer op. Frank Oude Elberink van WaterontharderPlus uit Wierden is specialist op het gebied van waterbehandeling en heeft als erkend dealer voor elke situatie een passende oplossing. Een waterontharder is geen overbodige luxe voor in huis, op kantoor of op school; integendeel, het zorgt voor aanzienlijke besparingen op meerdere fronten.

De voordelen van een waterontharder in de eigen woning zijn legio. Frank Oude Elberink is eigenaar van WaterontharderPlus en al jaren thuis in de wereld van ontharders. Hij kent de positieve effecten van een ontharder. “De levensduur van huishoudelijke apparaten, waarbij water wordt opgewarmd, wordt aanzienlijk verlengd. Er is namelijk geen kalkafzetting meer op de verwarmingselementen van bijvoorbeeld de wasmachine, boiler, waterkoker of het koffiezetapparaat. Bovendien heeft een schoon verwarmingselement een hoger rendement, waardoor het ook in de portemonnee merkbaar is. Het duurt namelijk veel minder lang voordat het water is opgewarmd.” 

De terugverdientijd van een waterontharder is korter dan vaak wordt aangenomen. Dat komt doordat er flink wordt bespaard op energie (minder verlies door verkalking), minder (vaat)wasmiddelen en zeep nodig zijn en de levensduur van apparaten vergroot wordt. “En hoe fijn is het om het ontkalken achterwege te laten, van douchecabines, toiletten en apparaten. Die glimmen als nieuw en vieze kalkvlekken zijn verleden tijden. Het scheelt dus ook nog eens veel tijd in huis of op kantoor en chemische middelen zijn niet meer nodig”, benadrukt Frank.

Maar de besparing gaat nog verder, bij kalkarm water is namelijk minder zeep nodig voor wassen. Bovendien voelt het water letterlijk zachter aan, alsof je de handen na het wassen met handcrème hebt ingesmeerd. “Zacht water is goed voor het lichaam, je krijgt een frisse en zachte huid en het haar is soepeler en glanst beter”, weet Frank. “Het is ook bewezen dat mensen met een gevoelige huid of met huidproblemen er baat bij hebben. Kalkrijkwater kun je vergelijken met schuurpapier.”

De ontwikkeling van ontharders staat niet stil en Frank plaatst met plezier de zogenoemde 'intelligente' waterontharders uit zijn premiumserie. Een kwalitatief, Europees product. “Het is zeg maar de 'ontharder 2.0', met ook de mogelijkheid tot monitoring via wifi en app. Het apparaat regelt bovendien continue bij, al naar gelang de hoeveelheid water er gebruikt wordt. Daardoor is het positieve effect op het milieu nog groter, want er is minder zout nodig bij het ontharden van het water.” Doordat Frank ook op de werkvloer staat, zijn de lijntjes kort en de service groot. “Er is altijd een oplossing te vinden, hoe klein de meterkast ook is. Daar zorg ik voor. Je hoeft niet bang te zijn dat er een enorme installatie aan te pas komt. Bovendien kan de gehele installatie, die toch zeker dertig jaar mee gaat, bij een verhuizing ook meeverhuizen!”

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem telefonisch contact op met Frank Oude Elberink via 0546 – 57 98 35 of 06 – 37 29 45 51 of per mail info@waterontharderplus.nl