Zakelijk

Vintagesfeer bij Rok&Billie aan Kerkstraat in Wierden

WIERDEN – Maarten Bouwhuis en Jolanda Krukkert openen zaterdag 1 juni hun winkel 'Rok&Billie', aan de Kerkstraat 5a in Wierden. De twee richten zich volledig op vintage producten: goede, gebruikte gebruiksvoorwerpen, maar ook nieuwe mode, gemaakt van gerecyclede materialen. Wethouder Richard Kortenhoeven verricht met zijn vrouw Antoinette de officiële opening om 13.30 uur. Een hapje en drankje staat dan klaar.

De winkel ademt volledig het vintage-gevoel. Alles wat maar enigszins hip is, past in het assortiment van Rok&Billie; van handgemaakt accessoires en duurzaam geproduceerde kleding tot goede audioapparatuur uit de jaren zeventig. Maarten en Jolanda noemen het een 'hippe-heimwee-winkel'. “We combineren het beste van vroeger met het goede van nu”, duidt Jolanda. “We hebben een mooie collectie van tijdloze, duurzame kleding met een knipoog naar de jaren vijftig, zestig en zeventig. Het blijft mooi en draagbaar. Dus niet die mode die je na een half jaar al weer moet vervangen.”

Het motto van de twee is dan ook dat mooie dingen mooi blijven. Jolanda: “Hergebruik is natuurlijk al duurzaam. Maar ook de nieuwe producten in deze winkel worden gecreëerd met de juiste waardering voor alle schakels in het productieproces. Denk aan kledingstukken die hier in de regio gemaakt zijn van bijvoorbeeld gerecycled plastic. We hebben goede merken, zoals Tante Betsy, ByOni, Froy & Dind en Dutch Bakery Ladies. Ook gaan we ons eigen merk voeren, rokken en jurken van Rok&Billie. Die kunnen we op afspraak op geheel op maat maken!”

De winkel ademt de sfeer van vroeger en ook de voorliefde voor muziek uit. Van de rinkelende deurbel tot een ouderwetse kassa. Met dit winkelconcept heeft Jolanda samen met haar vriend Maarten de waardering voor vintage vertaald naar een leefstijl van deze tijd. Als je de ruimte binnentreedt sta je meteen voor een muur vol mooie audio-apparatuur. “Mooie versterkers en receivers en unieke luidsprekers”, vertelt Maarten. Hij is al sinds zijn vroege jeugd verknocht aan alles wat maar met geluid te maken heeft. “Dit is toch prachtig, niet dat digitale, maar die fijne analoge sound.” Jolanda vult aan: “Die apparatuur, dat zijn al meubelstukken op zich. Prachtig. Klanten mogen hier ook gerust even binnenkomen, een LP opzetten en vervolgens genieten of even rondkijken.”

Er is ook ruimte voor kleine ondernemers die zelf producten maken, zodat een soort concept-store idee ontstaat. Maarten: “Je kunt bijvoorbeeld een paar vierkante centimeters muur afnemen om zo je product te presenteren. Maar het gaat nog verder; de keuken richten we in vintage-stijl in. Daar is ruimte voor een kleine groep om bijvoorbeeld te vergaderen. Leuk toch?”

Meer informatie over de mogelijkheden is te verkrijgen in de winkel; na zaterdag geopend op woensdag en donderdag vanaf 10.00 uur tot 17.30 uur, op vrijdag van 10.00 uur tot 20.30 uur of op zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. Of neem telefonisch contact op met Jolanda via 06 – 26 29 24 84 of mail naar info@rok-en-billie.nl.