Zakelijk

Wierdenaar Bert-Jan Hoekjen trots: beste terras van Twente

Vakjury Terras Top 100 geef pluim aan Wierdenaar

Wierdenaar Bert-Jan Hoekjen (tweede van links) en enkele personeelsleden van De Oale Ste.

WIERDEN/NIJVERDAL/ENTER – Bistro De Oale Ste in Nijverdal heeft volgens de vakjury van de Terras Top 100 het beste terras van Twente. Landelijk pakte hij de 29e plek en van heel Overijssel is De Oale Ste derde.

Horecaman en Wierdenaar Bert-Jan Hoekjen is trots. Samen met zijn team heeft hij de mysterie guests tot twee keer toe weten te imponeren. Het juryrapport is lovend: 'Een schoolvoorbeeld van hoe het ook elders zou moeten zijn'. Van het publiek kreeg hij voldoende stemmen om op de tweede plek te belanden. Met negentien stemmen minder, belandde De Oale Ste net onder Landgoed Het Rheins van Rien Mol in Enter. Het Rheins staat ook in de Terras Top 100, maar een flink stuk lager dan de Oale Ste, deze keer namelijk op de 73e plek.

In totaal zijn 265 terrassen bezocht. Na de eerste ronde gingen er 120 door in de race voor een plek in de Top 100. Grote winnaar van de ruime regio is zodoende de horecagelegenheid van Hoekjen. Met zijn bistro (en camping) aan de voet van de Noetselerberg in Nijverdal weet hij al meerdere jaren de lijst in de hogere regionen aan te voeren. In 2017 was de zevende plek voor de bistro en in 2018 pakte Hoekjen de publieksprijs. Die laatste prijs is in het leven geroepen om gasten bij de zaak – en de Terras Top 100 – te betrekken. Middels een promotiepakket dat alle Terras Top 100-deelnemers ontvingen (met onder meer tafel- en visitekaartjes) en via hun eigen social media-kanalen konden zij hun gasten aansporen op hen te stemmen.

Publieksprijs naar Het Rheins
Hoekjen laat weten dat hij dat laatste enigszins verzaakt heeft. “Pas in de laatste weken zijn we gaan dat gaan promoten, het verraste me daarom wel een beetje dat we alsnog tweede zijn geworden in die categorie!”. Het Rheins heeft flink wat publieksstemmen weten te pakken door een romantisch weekend weg op het landgoed te verloten onder de stemmers. Overigens is het Enterse etablissement ook geen onbekende in de lijst. In 2017 werd ook de Publieksprijs gepakt. 

Topbedrijf
Het echte werk is echter het commentaar en de waardering van de vakjury. Het lovende juryrapport is dit jaar de trots van Wierdenaar Hoekjen van De Oale Ste. “Er is twee keer bezoek geweest, een mysterie visit. In de eerste ronde kregen we een waardering van 89% van de punten, in de tweede ronde 79%.” Die twee bezoeken samen hebben geresulteerd in de 23e plek op de lijst. De jury geeft dikke voldoendes en schrijft: 'De jongedames zijn allervriendelijkst en behulpzaam; een schoolvoorbeeld van hoe het ook elders zou moeten zijn' en vervolgens 'Dit is een topbedrijf; bediening, locatie en keuken zijn van goede kwaliteit. Een genot om hier gast te zijn'.

Voor beide hardwerkende ondernemers is de waardering een kroon op het harde werk dat afgelopen periode geleverd is. De duistere coronaperiode lijkt daarmee weer een beetje vergeten, zeker nu de terrassen dankzij de mooie nazomer nagenoeg elke dag nog goed vol zitten. Mol: “Het was voor ons een lange coronawinter en de motivatie was soms even weg na de zoveelste teleurstellende persconferentie. Zodra de horeca open mocht, heeft ons hele team ons bedrijf een boost gegeven, zodat we een vliegende start hebben gehad.”