Zakelijk

Vakantiepark Mölke in Zuna genomineerd als leerbedrijf

ZUNA – Vakantiepark en partycentrum Mölke in Zuna is één van de drie genomineerden voor Leerbedrijf Recreatie van het jaar 2021-2022. Vakbond FNV Recreatie schrijft deze titel uit. Mölke mag hiermee de strijd aangaan met de in de volksmond zeer bekende Camping Bakkum en het Vakantiepark de Schatberg. 

Bedrijven in de gehele recreatiesector kunnen genomineerd worden. Mölke is bij de FNV Recreatie op de radar gekomen na de tips van studenten die hun opleiding deels op het park volgen. Uit een eerste landelijke voorselectie van zeventien recreatiebedrijven werd Mölke geselecteerd en mocht het bedrijf zich presenteren voor de jury. De jury beoordeelde hierbij onder meer de aspecten opleidingsklimaat voor leerlingen, stimulerend personeelsbeleid, begeleiding door een praktijkbegeleider, contacten met (hoge) scholen, deelname aan brancheactiviteiten, de mate van innovativiteit van het bedrijf en hoe onderscheidend het bedrijf is. 

“We zijn bijzonder trots op de leergierige studenten in ons recreatiebedrijf. Deze allrounders maken het iedere dag mede mogelijk dat we een 'slow living vibe' aan onze gasten kunnen bieden”, meent Denise van de Maat, praktijkopleider en HR-manager van het park. “Want deze studenten zijn degenen die dagelijks vrolijk onze gasten helpen en durven te switchen in functies. De uitdagingen in de sector zijn enorm, maar wij geloven erin dat we de uitdagingen als team aan kunnen. We staan vierkant achter ons getalenteerde vriendenteam, zodat zij zich altijd gesteund en vertrouwd voelen. Ze staan hierdoor sterk in hun schoenen en durven alle stappen te zetten op het gebied van gastbeleving.”

Het doel van de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is om ambitieuze bedrijven uit het hele land hun talent te laten tonen. Zo zetten ze de toon van goede praktijkbegeleiding in de branche en daarmee staat het bedrijf in de spotlights bij toekomstige medewerkers. Op dinsdag 7 december wordt de winnaar van de titel bekend gemaakt tijdens de Dag van de Recreatiemedewerker.