Zakelijk

Sportscholen mogen deuren onder voorwaarden openen

Dick Vlaskamp van GoodLife Sports.

WIERDEN – De Rijksoverheid is van mening dat de maatschappij nog lang niet terug kan naar hoe het was. Stukje bij beetje krijgen we iets van onze vrijheid weer terug, al zijn de stappen die gezet worden klein en de mogelijkheden minimaal. Desondanks is sportschoolhouder Dick Vlaskamp van GoodLife Sports blij met dat kleine gebaar, want sinds half december moest hij zijn bedrijf noodgedwongen sluiten. “Eindelijk, na ruim vijf maand mogen we binnen weer fitness en personal training aanbieden en buiten groepen van dertig personen ontvangen!”

Op woensdag  19 mei worden enkele coronamaatregelen losgelaten of aangepast, waaronder die voor de binnen- en buitensporten. Locaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan dan weer open, maar nog wel onder strikte voorwaarden. Er geldt een maximum van dertig personen per ruimte en iedereen houdt anderhalve meter afstand. “Daardoor is het nog niet mogelijk om binnen groepslessen aan te bieden, dat gaan we dus buiten doen, op het terrein achter ons pand”, aldus Vlaskamp. “Maar binnen mogen we straks wel weer individueel aan de slag. We hebben gelukkig ook onze indoor voetbalvelden, zodat we voldoende ruimte en mogelijkheden hebben. En tijdens het sporten hoe je geen mondkap op, zodat je genoeg schone zuurstof binnen krijgt.”

GoodLife Sports is dus net als andere sport- en fitnessaccomodaties vanaf woensdag onder voorwaarden weer geopend. Vlaskamp begrijpt nog steeds niet waarom sport zo zwaar onder druk wordt gezet. “Je eigen immuunsysteem is toch je meest kostbare bezit en waar je bij ons aan kunt werken. Het sluiten van sportscholen staat haaks op het idee voor een gezonde samenleving. Ik vind het raar dat het tijdens een gezondheidscrisis bijna onmogelijk wordt gemaakt om te sporten. Je hoort iedereen klagen over 'coronakilo's' en dat terwijl mensen met overgewicht meer vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen. Bovendien, bij ons kun je veilig sporten en trainen, zonder bijvoorbeeld bepaalde gewrichten te veel te belasten, zoals knieën en enkels tijdens hardlopen. En los van het sporten... Mensen zijn ook blij dat ze er weer even uit kunnen en mogen. Sport is ook goed voor de geestelijke gezondheid.”