Zakelijk

Sanne de Jager verhelpt overgewicht en andere problemen met hypnotherapie

Sanne de Jager

ENTER – Van klacht naar kracht door hypnotherapie. Met die slogan zet de in Enter woonachtige Sanne de Jager haar eigen praktijk in de markt. Als hypnotherapeut kan ze veelal in drie behandelingen sociale problemen bij de kern aanpakken. Daarmee is deze vorm van therapie, op advies van de huisarts of op eigen initiatief, de basis voor een ontspannen, gelukkiger leven.

Hypnotherapie krijgt steeds meer aandacht en heeft allang niet meer het zweverige karakter dat het in het verleden had. Veelal wordt gedacht dat men onder hypnose tegen de wil in iets zegt of doet. Dat is echter de grootste lariekoek die er is, meent Sanne. “Je kunt het goed vergelijken met een meditatie, een relaxt moment. Ik laat je plaatsnemen in een stoel, met je ogen dicht, maar met je oren open. Door mijn manier van praten en benadering kom je uiteindelijk terecht in een prettige, ontspannen situatie.” 

Bewust en aanwezig
Het is daarmee een combinatie van ontspanning en focus tegelijk. Sanne vervolgt: “Want je bent nog aanwezig, ik spreek je onderbewuste of onderbewustzijn aan. En je bent er écht van bewust wat ik doe. Als je iets niet wil, dan gebeurt het ook niet! Ik begeleid je enkel, vanuit jouw positieve intentie, van probleem naar oplossing. Je bent ook niet in een hele diepe hypnose, daar heb jij niks aan, maar ik ook niet.  Ik hoor wel eens van cliënten dat ze tijdens de hypnose nog bezig waren met het opstellen van boodschappenlijstjes. Dat is prima en geeft ook aan dat je volledig jezelf bent.”

Maar wat is nu het doel van hypnotherapie. Het past hypnose toe om een probleem om te zetten in een oplossing. “Een probleem heb je niet, maar doe je”, verduidelijkt Sanne. “Wanneer je iets hebt, dan kom je er niet vanaf. Wanneer je iets doet, kan je er ook voor kiezen wat anders te doen. En daar ligt dus de oplossing en die ligt in het eigen onbewuste. Omdat ongeveer 95 procent van je eigen functioneren vanuit dat onbewuste wordt uitgevoerd, is het een logisch gevolg dat deze vorm van therapie zeer succesvol kan zijn.”

Drie trajecten
Sanne wil zich in eerste instantie richten op met name drie trajecten; gericht op kinderen, overgewicht en onder andere angsten. “Veel kinderen leven met onzekerheid of faalangst, hebben een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen. Daarnaast spelen problemen op school, thuis of in sociale contacten vaak een rol, met als gevolg slaapproblemen, extreem emotioneel zijn, lusteloos, druk en ga zo maar door. Maar ook bij volwassenen komt dit vaak voor. Problemen waar je maar mee ‘moet’ leren leven zoals allergieën, voedsel-intoleranties, fobieën, of problemen uit het verleden bepalen op dit moment hoe jij leeft. Dat geldt ook voor overgewicht en alle daaraan gerelateerde problemen als ongezond voelen, leven en eten, schaamte, lichamelijke problemen, teleurstelling, sociale problemen. Als hypnotherapeut kan ik een oplossing bieden! Dat doe ik door tijdens de sessies terug te gaan naar het moment waarop het negatieve gevoel is ontstaan en zo dat gevoel om te vormen naar een positief gevoel. Door die verandering op gang te brengen, merk je al dezelfde dag progressie, doordat je jezelf los gaat maken van het probleem. Het is een psychologisch proces." 

Voor iedereen
Hypnotherapie is voor iedereen geschikt. Wel benadrukt Sanne dat het absoluut niet als vervanging van reguliere geneeskunde moet worden beschouwd. “Ik vraag altijd welke trajecten ze hiervoor hebben gevolgd en of ze het probleem al met hun huisarts hebben besproken en wat hun huisarts adviseert. Hoewel dit voor afvallen of fobieën natuurlijk niet geldt, ga ik in sommige gevallen zonder verwijzing van de niet verder”.

Sanne heeft begin 2021 de opleiding tot Hypnotherapeut Masterpractitioner afgerond. “Gaandeweg deze studie heb ik alles wat ik heb geleerd veel en vaak in de praktijk toegepast. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in kinderhypnose (hechtingssessies) en de virtuele maagverkleining (het afslanktraject). Ook heb ik mij verdiept in het Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). NLP technieken vormen de basis voor Hypnotherapie.”

Kennismakingsgesprek
De praktijk van Sanne is kleinschalig, waarbij je kunt rekenen op professionaliteit en oprechte betrokkenheid waarbij jij centraal staat. Volwassenen en kinderen ervaren na een bezoek aan de praktijk weer meer geluk, plezier en rust in hun dagelijkse leven. Er is momenteel geen wachtlijst, dus je kunt snel terecht. Veel problemen zijn middels een intakegesprek en drie behandelingen op te lossen. De kosten hiervoor bedragen 440 euro. Wil je eerst meer weten, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Meer informatie is te vinden op www.sannedejager.nl of per mail via info@sannedejager.nl of telefonisch via 06 – 14 67 47 30.

Reacties

Goed weergegeven verhaal! 

Sanne is een kanjer. Daar kun je gerust met je probleem terecht.