Zakelijk

Bootverhuur, borrelarrangement en picknickmanden

Rustpunt De Reggeblick in Rectum breidt haar activiteiten verder uit

RECTUM – De Reggeblick in buurtschap Rectum is een schot in de roos. Het nieuwe Rustpunt van Ruben Rouweler en Anouk Botting wordt dagelijks door vele dagjesmensen bezocht. “Het loopt echt boven verwachting”, vertellen Ruben en Anouk. “Met name op feestdagen als Pinksteren en Hemelvaart was het hier echt druk. Dagjesmensen komen op de fiets om even een kop koffie te drinken, maar sommigen blijven gerust een half uur hangen om te genieten van de omgeving. Ook mountainbikers hebben deze plek ontdekt als rustpunt halverwege hun route.”

Ruben en Anouk hebben achterop hun erf een houten schuilhut gebouwd. Deze is van alle gemakken voorzien: een koffiemachine voor een vers bakje leut en een automaat met allerlei lekkernijen. Ook is er voor de gasten een wc en zijn er zowel binnen als buiten voldoende zitplaatsen. “Dit rustpunt is echt krachtig en daarom hebben we besloten om ook een boot te gaan verhuren en daarbij picknickmanden te vullen en een borrelarrangement op te stellen”, vertelt Anouk.

De fluisterboot biedt ruimte aan maximaal zes personen en is per uur te huur (eerste uur 25 euro, twee uur veertig euro en drie uur vijftig euro). Daarbij zijn ook picknickmanden beschikbaar voor 7,50 euro per persoon of een borrelmand voor 12,50 euro per persoon. “Je kunt er ook voor kiezen om bij terugkomst te barbecueën bij ons Rustpunt. Dat kan vanaf vijftien euro per persoon (of 7,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar)”, duidt Ruben. “Bovendien zijn er ook losse picknicktassen met broodjes en dergelijke verkrijgbaar, dan hoef je niet terug te komen en kun je het onderweg ergens nuttigen.” Ondanks de uitbreiding van de activiteiten moet het Rustpunt laagdrempelig blijven. Ruben: “We zijn en worden echt geen horecalocatie.”

Rustpunt De Reggeblick is gevestigd op het eigen terrein van Ruben Rouweler en Anouk Botting en is met de fiets of lopend te bereiken via het fietspad langs de Eksosche Aa, vanaf het Toeristische Overstappunt aan de Enterweg in Rectum. Meer informatie over het huren van de boot of de picknickmanden is te vinden op de Facebookpagina van Rustpunt Reggeblick.