Zakelijk

Restaurant De Tolplas weer open; sfeervol genieten in buitengebied

Winy en Jeffery Spoor
Winy en Jeffery Spoor

HOGE HEXEL – Restaurant de Tolplas in Hoge Hexel is weer geopend. Sinds vorige week vrijdag kunnen bezoekers hun hart weer ophalen in de markante horecagelegenheid aan de Hexelseweg 84, op de grens van de gemeente Wierden en Hellendoorn. Winy en Jeffery Spoor zijn eigenaar van het restaurant en hebben grootse plannen. “Het is een geliefde locatie, hier aan het water, de geluiden zijn dan ook positief dat de deur weer geopend is, nadat 'ie in december vorig jaar dicht was gegaan. De officiële opening komt nog wel, maar iedereen is natuurlijk nu al van harte welkom”, vertelt Jeffery.

 

Het echtpaar heeft horecabloed door de aderen stromen. Beiden zijn van kinds af aan opgegroeid in de horeca en hebben veel ervaring opgedaan in diverse gelegenheden in met name studentenstad Enschede. Nu deze mogelijkheid op hun pad kwam, was er geen twijfel meer mogelijk en werden spijkers met koppen geslagen. Sinds enkele weken zijn ze eigenaar van restaurant De Tolplas.

 

De inrichting van het restaurant is in eenzelfde stijl gebleven, maar wel opgefrist en enigszins vernieuwd. “Wat bovendien een groot verschil is met de vorige eigenaar: we zijn in de vakanties zeven dagen per week geopend vanaf elf uur ’s ochtends en buiten de vakanties om vijf dagen per week open, van woensdag tot en met zondag vanaf twaalf uur”, licht Winy toe. “En we zijn niet alleen een café, maar een compleet restaurant met fantastisch uitzicht over de Tolplas. Dat betekent dat je hier nu ook voor een lekkere lunch terecht kunt. We zijn een à la carte restaurant met een zeer uitgebreide kaart.”

 

Jeffery, naast eigenaar ook de kok in het restaurant, vult aan: “We bieden de Nederlandse en Franse keuken op verrassende wijze en bovendien volledig aan. Denk aan een mooi gepresenteerd goed stuk vlees van de grill of uit de oven met aardappeltjes, friet en sla. Je kunt bij ons genieten en daarbij proberen we de verwachtingen te overtreffen. Verwennen is iets wat wij belangrijk vinden, het mag eigenlijk aan niets ontbreken. Dat gaan we bijvoorbeeld met Kerst dit jaar ook doen middels een uitgebreid kerstdiner.”

 

Het restaurant is knus en warm ingericht, de open haard brandt tijdens deze donkere dagen en zorgt voor sfeer. Rondom het pand is een mooi terras met zicht op de rustieke waterplas. De ruimte biedt behalve het restaurant ook andere mogelijkheden, waar Winy en Jeffery zich ook op gaan richten: feesten, partijen in de feestzaal. De Tolplas is ook nog steeds een trouwlocatie. “De mogelijkheden zijn legio”, aldus Jeffery. “Dat betekent dat we de parkbezoekers uiteraard ook van harte welkom heten, naast zakelijke klanten en gezinnen of groepen die hier willen lunchen of dineren. De regionale aantrekkingskracht van De Tolplas is groot en daar spelen we graag op in!”

 

Meer informatie is te vinden op www.restaurantdetolplas.nl of neem direct contact op met het restaurant, telefoon 0546 – 647 355.