Zakelijk

Feestelijke openingsacties op vrijdag en zaterdag

Remco van de Weide is nieuwe eigenaar van Maatjes Vispaleis

WIERDEN – Maatjes Vispaleis aan de Stationsstraat in Wierden is sinds enkele weken in handen van Remco van der Weide. Door de restricties en beperkingen van de overheidsmaatregelen rondom corona is een officieel feestje uitgesteld, tot nu! Op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari zijn er smakelijke en aantrekkelijke visdeals bij Maatjes Vispaleis. 

De 33-jarige ondernemer uit Enschede kent de klappen van de zweep in de viswereld. Hij groeide op in een ondernemersgezin; zijn vader was actief in de autobranche. Het werk in de automotive zag Remco echter niet zitten en na zijn opleiding koos hij dan ook voor een andere sector: vis. “Op m'n achttiende had ik al een bijbaantje bij een viswinkel en toen ik 21 was koos ik bewust voor het ondernemen. In eerste instantie begon ik met viskramen op markten in Duitsland. Dat doe ik overigens nog steeds. Maar daarnaast heb ik al lange tijd ook viswinkels, twee in Enschede en eentje in Deventer. Die heb ik van nul af aan opgebouwd.”

Rijdende trein

Uitbreiden met een zaak in Wierden is zodoende niet geheel een vreemde keuze. Via leveranciers kwam hem ter ore dat John en Remon Maat hun zaak van de hand wilde doen. Over overname hoefde Remco niet lang na te denken. “Maatjes Vispaleis heeft in twintig jaar tijd een mooie naam opgebouwd, als winkel en horecagelegenheid! Ik ben hier in Wierden wat dat betreft op een rijdende trein gestapt; het personeel heb ik allemaal overgenomen.”

Met deze vierde viswinkel en de vele marktkramen in beheer, heeft Remco inmiddels een dikke dertig medewerkers onder zijn hoede. “Per vestiging werk ik met een bedrijfsleider die voor mij de zaak aanstuurt. Ik ben regelmatig in Wierden te vinden, maar alle dagen kan helaas niet. Het personeel kent de vaste klanten. Ook heb ik er voor gekozen om het assortiment van Maatjes Vispaleis niet te wijzigen. Iets wat goed is, hoef je niet meteen te veranderen.”

Smakelijke acties

Om de overname feestelijk onder de aandacht te brengen, zijn er aankomende vrijdag en zaterdag meerdere scherpe acties bij Maatjes Vispaleis. Zo kost haring of een gerookte makreel deze dagen slechts één euro, verse zalmfilet 1,69 euro voor honderd gram en wordt ook nog eens twintig procent korting gegeven op alle verse ovenschotels. En wie een bezoek aan het restaurant brengt, krijgt één gratis drankje bij een maaltijd.