Zakelijk

Groot assortiment nieuwe en refurbished pc's en laptops

Peters Computers in Wierden

WIERDEN – Harold Peters is al ruim vijftien jaar in Wierden gevestigd met Peters Computers. Zijn winkel is het adres voor nieuwe of refurbished computers en allerhande computergerelateerde zaken. Maar ook als er iets mis is met je pc, ongeacht of het nou een laptop, desktop of tower is, word je gedegen en vakkundig geholpen. Meestal is het probleem in korte tijd verholpen en anders is een leen-pc zo geregeld.

Eigenaar Harold Peters en technisch medewerker Willem Tuijenburg.
Eigenaar Harold Peters en technisch medewerker Willem Tuijenburg.

“De wereld van computers is er eentje van de mannen, beaamt Harold. “Best jammer hoor, vrouwen op de werkvloer zorgen toch voor andere inzichten. Maar op de één of andere manier is een computer nog altijd een jongens- en mannending.” Toch is zijn vrouw Angela wel werkzaam bij Peters Computers, maar op de achtergrond en met name op administratief gebied. “Ik ben vijftien jaar geleden eigen ondernemer geworden en heb daarbij het volle vertrouwen van Angela gekregen. Dat is belangrijk, als ondernemer moet het thuisfront achter je staan.”

Dat de Wierdense ondernemer prima kan opboksen tegen de grote jongens en winkels op het internet heeft te maken met het serviceniveau en de snelle levering, zoals Harold duidt. “In overleg is bij ons veel mogelijk. We communiceren heel duidelijk met onze klanten en bij reparatie wordt binnen twee van onze eigen werkdagen de computer weer werkend afgeleverd. Daarnaast bieden we elke zaterdag in onze winkel aankoopbegeleiding aan op het gebied van hardware en software. Daarvoor hebben we dan extra personeel in de winkel, zodat we snel kunnen adviseren.”

Duurzaamheid
Het succes van de winkel is ook te danken aan het enorme aanbod 'groene' laptops en desktops, dat naast de nieuwe pc's en randaccessoires wordt verkocht. “Dat aanbod past eigenlijk heel erg goed in het model van duurzaam ondernemen”, meent Harold. “Grote concerns hebben leasecontracten en die schrijven computers in drie jaar tijd economisch af. Dat zijn vaak de snelle en betrouwbare pc's, die dan nog zeker een aantal jaar prima mee kunnen draaien. Dankzij goede connecties in het land kan ik grote partijen opkopen. Onze eigen technische dienst loopt alle computers en laptops na en herstelt waar nodig.”

Harold vindt het eigenlijk vreemd dat een refurbished computer nog steeds not done is, terwijl het gros van de Nederlanders wel in een tweedehands auto rijdt. “Wist je dat de uitval van tweedehands computers heel laag is? Minder dan drie procent van alle verkochte refurbished computers komt bij ons terug. En als dat voorkomt, dan kunnen we meestal direct een oplossing bieden! Je kunt dus voor een fractie van de nieuwprijs een topcomputer aanschaffen, ideaal voor zowel student, particulier of ondernemer.”

Medio deze maand richt Peters Computers zich niet alleen op vaders in het kader van Vaderdag, maar ook op (aanstaande) studenten die een geschikte en zeker ook betaalbare computer zoeken. Tot en met september is er de 'Back to School' actie waarbij studentenlaptops voor mooie prijzen worden aangeboden.

 

Peters Computers is gevestigd aan de Rijssensestraat 15 in Wierden. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9.00 uur geopend. Op dinsdag, woensdag en donderdag sluiten de deuren om 18.00 uur, op vrijdag om 20.00 uur en op zaterdag om 17.00 uur. Of kijk op www.peterscomputers.nl.