Zakelijk

By Nikki Mode&Zo bestaat vijf jaar

Nikki viert Eerste lustrum van haar winkel met twintig procent korting

Nikki Spenkelink.
Nikki Spenkelink.

WIERDEN – By Nikki Mode&zo viert deze week feest. Op donderdag 12 maart is het namelijk exact vijf jaar geleden dat Nikki Spenkelink de deuren van haar eigen winkel aan het Binnenhof in Wierden opende. De tijd gaat snel, vindt ook Nikki zelf, al is ze met haar 28 lentes net als vijf jaar terug nog steeds één van de jongste winkeliers in het dorp. Het eerste lustrum wordt deze week, tot en met zaterdag 14 maart, goed gevierd. Als cadeau wordt namelijk een fikse korting weggegeven: twintig procent op de gehele collectie (met uitzondering van NickJean)!

Nikki had nog maar net het detailhandelsdiploma op zak of ze sprong al meteen in het diepe: een eigen modezaak op een prominente plek in het hart Wierden. Spijt van die keuze komt niet in haar vocabulaire voor; ondernemen is immers aanpakken en risico's nemen. “Natuurlijk was het in die begintijd best spannend, want in 2015 zaten we nog middenin de crisisperiode. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het ondernemen met de dag leuker ben gaan vinden, en dat is nóg steeds zo!”, vertelt de Wierdense enthousiast.

Het gaat goed met By Nikki Mode&Zo. Begint Nikki in 2015 als eenmanszaak, inmiddels heeft ze zeven medewerkers die haar bij staan, waaronder haar zus Anouk en moeder Carry als vaste rotsen in de branding. Dankzij de social media is de modewinkel in deze vijf jaar een begrip geworden. Niet alleen in Wierden, maar inmiddels komen klanten van heinde en verre. “Toen ik vijf jaar gelegen met mijn winkel begon, hadden de winkeliers hier in het dorp nog weinig aandacht voor Facebook of Instagram. En ik dacht, als je iets wil, dan moet je daar in mee. Dat is trouwens ook het enige wat ik met internet doe, een webshop bijvoorbeeld heb ik bewust niet. Ik merk dat klanten het prettig vinden om hier in de winkel te komen, daar rijden ze speciaal voor naar Wierden en daar hebben de andere winkels ook weer baat bij. Bovendien kan ik de klant zo ook alle aandacht geven. Ik heb onlangs een cursus stijl en kleuradvies met succes afgerond. Ook daar kan ik dan in ondersteunen. Niet iedereen vindt het namelijk leuk om te winkelen en kleding uit te zoeken, zo kan ik op basis van advies helpen in die keuze.”

Nikki heeft geen grootse plannen voor de toekomst. Gewoon lekker verder gaan met wat ze al doet, maar wel vernieuwend blijven en dingen uitproberen. “Nee, geen een tweede vestiging of zo. Maar wel een ruimer assortiment. Voor de lente- en zomercollectie krijgen we Colourful Rebel vanaf april dit jaar in de winkel. Nu al is het oude spijkerbroekenmerk Lois weer helemaal terug van weggeweest met zowel spijkerbroeken als flairbroeken die nu helemaal hip zijn! In het najaar volgt ook nog het merk Summum. Daarnaast hebben we sinds kort ook schoenen van onder meer Dwars en Lazamani. Sinds de sluiting van Jan Pas merk ik dat er meer vraag naar is. Bovendien kun je nu een totaalpakket bieden, passende schoenen bij de rest van de outfit.”

Het vijfjarig feestje wordt deze week gevierd. Zoals gezegd is er de mooie twintig procent kortingsactie, maar er worden ook allerhande prijzen verloot. “Klanten kunnen hun gegevens op de kassabon schrijven en deze in de winkel achterlaten. We verloten dagelijks diverse kledingstukken! En natuurlijk staat er een hapje en drankje klaar.”