Zakelijk

Nieuwe Primera aan Middenplein Enter: ruime dorpswinkel met stedelijke allure

ENTER - De mooiste Primera van Nederland staat in... Enter! Sinds een paar weken is de spiksplinternieuwe vestiging aan het Middenplein geopend. Ondernemer Tom de Klerk glanst van trots als hij over zijn winkel vertelt. En met recht, want de winkel is een paradepaardje voor Enter en ruime omgeving.

Het idee voor het verhuizen van de winkel naar de overzijde van de Dorpsstraat is zo'n anderhalf jaar geleden ontstaan. “Dit was gewoon zo'n kans die je aan moet grijpen, die heb je maar één keer en krijg je nooit weer.” En spijt van die keuze heeft hij zeker niet gekregen. “Het is een unieke zichtlocatie en we hebben de winkel in een prachtig pand! En zeker belangrijk om te benoemen: de parkeerproblemen zijn verleden tijd. In plaats van een paar havens aan de Dorpsstraat hebben we nu achter het pand een hele grote parkeerplaats die heel makkelijk bereikbaar is.”

Hagelnieuw
Deze stap maakt het voor hem ook mogelijk om de winkel geheel nieuw in te richten, volgens de meest actuele maatstaven van Primera. “Volgens mij zijn we één van de eerste winkels met deze nieuwe uitstraling. Ik heb er ook voor gekozen om eigenlijk alles, maar dan ook écht alles hagelnieuw aan te schaffen. Alleen de deuren van de rookwarenkast zijn na een kleine aanpassing mee verhuisd. Ik ben van mening dat je iets heel goed moet doen, of niet.”

Bijkomend voordeel van die grootscheepse en radicale aanpak was dat ook de verhuisperiode slechts twee dagen besloeg. “Op woensdag deden we de oude winkel op slot, op donderdag en vrijdag waren we gesloten en op zaterdag ging de nieuwe winkel al open. Gelukkig werd vanuit Primera zelf alles heel erg goed geregeld. Ik had contact met een 'bouwpastoor', zoals ik hem noemde, en samen met mijn team mocht ik onze wensen kenbaar maken. Die zijn weer verwerkt in deze nieuwe winkel.”


Assortiment
En die nieuwe zaak is een lust voor het oog. Het oppervlak is iets royaler, maar visueel lijkt hij wel een keer zo groot. De producten zijn ruim en overzichtelijk opgesteld. “We zijn van zo'n tweehonderd vierkante meter naar 250 vierkante meter gegaan. Dat valt dus mee, maar door het hogere plafond, het uitgekiende lichtplan en de grote raampartijen is het optisch groter.”

Het assortiment is na de verhuizing iets gewijzigd. Het speelgoed is verdwenen en ook het snoep keert niet terug. “Zo hebben we meer ruimte voor kantoorartikelen én vooral ook goede en betaalbare boeken. Ik merk nu al dat de vraag daarna toeneemt. Daarnaast hebben we een ruim aanbod van tabaksoorten en zijn we binnenkort ook verkooppunt van een exclusief Nederlandse sigaarmerk.”

Tom en z'n team zijn in hun nopjes met de nieuwe Primera. “Ik hoor ook alleen maar positieve geluiden in  het dorp. Voor Enter is het een aanwinst, met regionale aantrekkingskracht, goed voor de levendigheid in de kern zelf.”

Primera Enter is thans gevestigd aan Het Middenplein, schuin tegenover de oude locatie. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag (8.30 uur tot 18.00 uur) en op zaterdag (8.30 uur tot 17.00 uur). Inpandig is ook een servicepunt van PostNL gevestigd en is er de mogelijkheid om geld te pinnen en te storten.

Uw reactie