Zakelijk

Lange autorit voor Roetgerink Foundation

Marcel en Paul Roetgering onderweg naar Noordkaap

ENTER – Marcel en Paul Roetgering zijn de drijvende krachten achter de regionaal bekende modewinkel Roetgerink uit Enter. Behalve succesvol ondernemen, zetten de twee zich ook in voor minder bedeelden. Daartoe is enige tijd terug de Roetgerink Foundation in het leven geroepen. Om ouders van kinderen, die het niet heel breed hebben, een steun in de rug te geven gaan Marcel en Paul op expeditie: onder de teamnaam 'Zes voor Zeven' nemen ze deel aan de Noordkaap Challenge. De mannen laten zich daarbij sponsoren en dat geld komt ten goede aan de foundation.

De Noordkaap Challenge wordt sinds 2004 georganiseerd en is enigszins afgeleid van de Amsterdam-Dakar challenge. Het idee is dan ook hetzelfde. Onderweg tikken de teams opdrachten af, waarmee ze geld ophalen voor het goede doel. Het grote verschil is dat nu naar de Noordkaap wordt afgereisd, vlak vóór de kerstdagen. IJzige kou moet worden getrotseerd en onderweg zijn er meerdere opdrachten en highlights zoals het magische noorderlicht en husky honden trips.

Marcel en Paul gaan in totaal 7.200 kilometer afleggen, samen in één auto. Eindbestemming is de meest noordelijke plek van Europa: de Noordkaap. In dertien dagen tijd wordt een route via Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen afgelegd. Afgelopen vrijdag zijn de Enternaren vertrokken. Ze rijden niet alleen maar voor de lol. Het goede doel staat voorop en zal steeds in het achterhoofd aanwezig zijn.

Dankzij flink wat sponsorgelden van winkelleveranciers én klanten en binnengeharkte actiegelden is het mogelijk om materialen en goederen te kopen. Zo zorgt de reis er voor dat gezinnen in Enter, die het minder goed hebben, de komende maanden goed door gaan komen. Denk in dat geval aan bijvoorbeeld kleding voor de kinderen, schoolspullen of een voor onderwijs noodzakelijke tablet of laptop. 

De reis is niet geheel zonder gevaren, want het merendeel van de route voert in het hoge noorden over besneeuwde gebieden. Een opvallende, goed bestickerde en stevige auto moet er voor zorgen dat autotrip goed verloopt.

Hoeveel geld er in totaal is opgehaald voor deze Noordkaap Challenge is nog niet bekend; meerdere acties lopen nog en een 'goede doelen diner' is vanwege alle restricties weer uitgesteld. Op donderdag 16 december moeten de heren weer in Enter terug zijn. Dan wordt ook een voorlopige eindstand bekend gemaakt.