Zakelijk

Manon Asbroek Coaching geeft relatie lockdown tips

WIERDEN - Eenzame singles en stellen die elkaar wel achter het behang kunnen plakken. “Deze lockdown zorgt ervoor dat we enorm teruggeworpen worden op onszelf en elkaar. Dat deze tijd ook mogelijkheden biedt”, bevestigt de Wierdense Intimiteitscoach Manon Asbroek. Vandaag geeft ze tips om samen liefdevoller door deze, voor veel mensen stressvolle periode, heen te komen. 

Wat doe je met de tijd die je samen hebt? “Dat is denk ik wel het meest belangrijke aandachtspunt. Je hebt iedere dag weer een keuze hoe je die tijd samen door wilt brengen. Juist wanneer je bent overgeleverd aan elkaar kan er een diepere verbinding ontstaan, die je wellicht anders uit de weg gaat. Maar die moet je wel samen oppakken.”

“Veel stellen die ik spreek zijn momenteel moe en overprikkeld in deze tijd van thuiswerken, van zorgen hebben en veel op elkaars lip zitten. Vanuit die vermoeidheid neigen we dan al snel naar avonden achtereen op Netflix of andere manieren om uit contact te gaan”, vervolgt Manon Asbroek. “Elkaar uit het oog verliezen, ligt natuurlijk altijd op de loer, maar in deze pandemie helemaal. Wat veel mensen niet weten is dat intimiteit juist levenslust en energie opwekt. En dus vele malen effectiever is om in op te laden dan achter de tv of telefoon. 

Maar waar begin je? 

Weten wat er bij elkaar speelt en communiceren wat je nodig hebt, ligt aan de basis. Waar staan we eigenlijk? Wat vinden we goed gaan en waar ligt nog groei? Waar verlangen we eigenlijk naar? 

  • Neem iedere dag minstens een uur de tijd voor elkaar om samen te zijn met volledige aandacht. Soms is hand in hand zitten al voldoende om je weer even verbonden te voelen. Luister oprecht naar elkaar.

  • Breng nieuwe energie in je relatie door elkaar eens te verrassen. Maak gebruik van je verbeelding en creativiteit. Organiseer een picknick waarbij jouw geliefde je moet zoeken. Geef alleen je locatie via Google Maps door. Doe dingen die prikkelend zijn voor de zintuigen zoals een smaakspel of geef een ontspannende massage. Maar vooral doe dingen met aandacht zodat je partner weet dat jij er jouw tijd in hebt gestopt. Liefde draait uiteindelijk ook om gezien worden. 

  • Neem daarnaast ook voldoende me-time om soms ook even los te komen van elkaar. Om in je eigen energie te ontspannen en op te laden. Dan is het weerzien des te fijner! 

Een laatste vraag die ik mee wil geven is de volgende. Wat is jouw intentie met betrekking tot jouw relatie? En draagt wat jij dagelijks doet daaraan bij? Een mooie om eens te overpeinzen!  

Manon Asbroek 

www.manonasbroek.nl