Zakelijk

Adelbert Knol: “Hier kunnen we groeien en zijn we klaar voor de toekomst”

Knol Drankenservice vanaf heden aan de Ambachtstraat 2

ALMELO – Drankenservice André Knol is vanaf deze week te vinden aan de Ambachtstraat 2. Na 45 jaar verlaat het familiebedrijf de vertrouwde locatie aan de Deldensestraat 125. Eigenaar Adelbert Knol en zijn team hebben zin in de komende tijd.

“We hadden tot nu toe al drie keer een behoorlijke verbouwing gedaan, maar we zijn nu gewoon uit het jasje gegroeid. We waren al zes à zeven jaar op zoek naar een groter pand en hebben deze uiteindelijk weten te vinden aan de Ambachtstraat. We hebben heel veel met de gemeente Almelo gesproken en zijn blij dat er zo goed is meegedacht met ons”, zegt Adelbert vol trots.

Zoals Adelbert al aangaf, werd de winkel aan de Deldensestraat te krap. “Als je mee wilt doen in deze markt, heb je minimaal een slijterij van 250 à 300 vierkante meter nodig. We hadden in het oude pand slechts een slijterij van 150 vierkante meter”, vervolgt Adelbert, die in het nieuwe pand de beschikking krijgt over een pand van 400 vierkante meter en een magazijn van 800 vierkante meter.

Verbouwing
Voordat het nieuwe pand open kon, moest er wel een flinke metamorfose plaatsvinden, zo laat Adelbert weten. “De voorkant is nu een fantastische ruime slijterij geworden met het magazijn van 800 vierkante meter daarachter. En daarnaast kunnen we op het buitenterrein laden en lossen. Hier kunnen we groeien en zijn we klaar voor de toekomst.”

Verruiming van het assortiment
Waar het pand een flinke uitbreiding krijgt, wordt ook het assortiment in loop van tijd verruimd. “Dat gaat natuurlijk niet in één keer maar in fases. Maar we willen van 500/550 whisky’s naar 700/750 whisky’s en we willen ook de bieren flink uitbreiden met allerlei speciaal bieren. En ook de wijnen worden verdrievoudigd. Al met al wordt het assortiment dus flink uitgebreid.” 

Dankbaar
Afgelopen zaterdag was Knol Drankenservice nog geopend tot 17.00 uur, maar vanaf deze week kunnen mensen terecht in de nieuwe slijterij. “Al onze medewerkers zijn enthousiast en hebben er zin in. Het fantastische team heeft ook gewoon geholpen met de sloop en de wederopbouw van het nieuwe pand, dus daar ben ik heel erg trots op!”, zegt Adelbert, die ook blij is Oranje Nassau Vrouwen 2, van zijn dochter Lieke. “Zij hebben aangeboden om te helpen met de verhuizing. Dat is natuurlijk erg mooi en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor!”

Tweeledig
Adelbert geeft toe dat hij wel met gemengde gevoelens naar de verhuizing kijkt. Zijn vader André begon 45 jaar geleden aan de Deldensestraat en daarna nam Adelbert het over van zijn vader. “Je hebt hier natuurlijk een bijzondere historie, maar aan de andere kant ligt aan de Ambachtstraat een echte uitdaging voor ons team. We moeten zorgen dat we daar weer volledig gaan draaien en dat de mensen ons weer weten te vinden.”

Positief
Adelbert en zijn team konden alleen maar op lof rekenen vanuit de Almelose inwoners en klanten. “Iedereen was heel erg positief. We hebben niets anders dan positieve reacties gekregen”, sluit Adelbert af.