Zakelijk

Glasatelier, paardenfokkerij, rustpunt en mini-camping

Jan en Monique Nijmeijer geven nieuw elan Wierdens buitengebied

Jan en Monique Nijmeijer.
Jan en Monique Nijmeijer.

WIERDEN – Er is weer reuring aan de Piksenweg 21 in Hoge Hexel. Nu de restricties rondom corona wat versoepeld zijn, mag en kan er weer gerecreëerd worden op mini-camping De Piksenhoeve. Jan en Monique Nijmeijer bestieren sinds februari de camping en zijn blij dat ze hun gasten mogen verwelkomen in het buitengebied van Wierden. Monique is bovendien begenadigd glaskunstenares en zij ziet weer kans om (thans op kleine schaal) workshops te geven.

 

De twee hebben grootse plannen voor ogen wat betreft hun nieuwe stek in het buitengebied, gelegen tussen de kernen Wierden en Hoge Hexel, aan de rand van het Wierdense Veld. “We woonden eerder aan de Rijssensestraat, maar het glasatelier 4U en de lijstenmakerij Liberty groeiden beiden flink in de afgelopen jaren. Toen de woonkamer op een gegeven moment ook als een soort opslagruimte werd gebruikt, was het duidelijk dat we meer ruimte nodig hadden”, vertelt Monique lachend. “Daarnaast heb ik het fokken van een Duits paardenras met stamboek als hobby en ook die begint z'n vruchten af te werpen. Meer ruimte was dus zeker noodzaak.”

 

En die ruimte werd gevonden aan de Piksenweg. De voormalige camping en B&B 'n Greun stond samen met het woonhuis, de bijbehorende opstallen en het rustpunt (stoplocatie voor fietsers en wandelaars -red.) te koop. Een buitenkans, zo vonden Jan en Monique, als was het eigenlijk nooit de bedoeling om een eigen camping te hebben. “Dit is gewoon zo'n toevalstreffer en die gok durven we beiden wel aan”, meent Jan. “De camping draaide altijd al goed,  en de bijbehorende vakantiewoning en het sanitair is ook in prima staat.” Het enige verschil met hoe het was: minder staplaatsen en de verouderde speeltoestellen zijn weggehaald. “We hebben het aantal plekken gereduceerd van vijftien naar elf plekken voor caravans, campers of tenten. Op die andere plaatsen grazen nu onze schapen.”

 

Wierdense Veld in achtertuin

Na de verkoop in februari wilde het echtpaar meteen flink van start, maar corona strooide echter roet in het eten. De openstelling heeft derhalve een paar maanden op zich laten wachten. Monique: “We mogen nu eindelijk, al blijft het sanitairgebouw gesloten, zolang de Rijksoverheid die voorwaarde stelt. Maar campers met een eigen wc en douche kunnen hier nu al prima staan. En daar wordt gelukkig dan ook al gebruik van gemaakt. Datzelfde geldt voor de vakantiewoning, die is verhuurd.” En al was het oorspronkelijk niet de bedoeling om een eigen camping te runnen, Jan en Monique geven het zeker een kans. “We vinden het beiden een leuk extraatje van deze mooie locatie. We hebben de camping nu met name voor de gezelligheid. En zolang het voor ons leuk blijft, houden we de camping zeker open!” De mensen die voor de Piksenhoeve kiezen, komen met name voor de rust en om te wandelen en te fietsen. “Het is hier echt prachtig, het Wierdense Veld ligt in onze achtertuin. Daarnaast kan ik een – als corona achter de rug is – campinggasten ook workshops in het glasatelier gaan aanbieden. Het biedt allemaal bij elkaar mooie mogelijkheden.”

 

Het glasatelier 4U van Monique mag inmiddels ook op kleine schaal weer liefhebbers van glaskunst ontvangen. “Waar ik eerder aan tien personen een workshop zou geven, heb ik het maximum nu op zes personen gesteld”, duidt Monique. In het geheel nieuwe atelier is anderhalve meter afstand prima te doen en cursisten kunnen op voldoende afstand werken aan eigen glascreaties, zoals relatiegeschenken, schalen en vensterbank- of tuinornamenten. “Glaskunst, sec glasfusing, heeft me altijd al geïntrigeerd. Het is secuur werk, dat op verschillende wijzen tot stand komt. Het verwerkingsproces is heel belangrijk en precies; van letters en objectjes figuurzagen en die vervolgens weer laten versmelten in het geheel. Je moet er inderdaad wel aardig wat geduld voor hebben.”