Zakelijk

Heropening Groothuis Optiek na grootschalige verbouwing

ENTER – Groothuis Optiek, gevestigd aan de Dorpsstraat 134 in Enter schuin tegenover de katholieke kerk, viert deze week de officiële heropening. Drie dagen lang is het open huis in de optiekwinkel van Frans Groothuis, die zichtbaar trots is op het resultaat van de grootscheepse verbouwing. “De ruimte is compleet gestript en opnieuw ingericht, zo kan ik er de komende tien jaar weer tegenaan, zegt 'ie lachend. Frans runt als opticien zijn eigen onderneming en samen met gedreven collega's doet hij alles in eigen beheer: van de oogmetingen tot het aftekenen en slijpen van de glazen in de monturen.

 

De uitstraling van Groothuis Optiek is modern en industrieel. Door het nieuwe interieur oogt het ruimtelijker, lichter en frisser. Een robuuste klinkermuur aan de linkerzijde trekt de aandacht, terwijl aan de rechterzijde juist het groen van een echte moswand een opvallend detail is. In grote lijnen komen de ideeën uit de koker van Frans zelf, maar het echte werk heeft hij gegund aan lokale ondernemers. “Ik vind het belangrijk om elkaar het werk te gunnen in ons dorp. Het maken van het interieur, het leggen van de vloerbedekking, aanleggen van elektra, schilderwerk en ga zo maar door, ik heb het zo veel mogelijk in Enter gehouden.”

 

Twee feestjes

Sinds het voorjaar is er hard gewerkt aan de make-over van de winkel. Het resultaat is oogverblindend en dat wordt deze week gevierd, samen met de Enterse bevolking en de klanten van Groothuis Optiek. “Ik heb hier nu mijn eigen zaak ook elf jaar in Enter gevestigd; een mooie reden om twee feestjes in één te vieren!”, vertelt Frans, die het vak van vroeger uit van zijn vader en opa heeft meegekregen. “Op donderdag 17 oktober, vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Een vrije inloop, iedereen – met of zonder bril of lenzen – is welkom. Een hapje en drankje staat klaar!”

 

Daarnaast is er ook een speciale heropeningsactie, zodat klanten kunnen profiteren van scherpe kortingen. Op multifocale brillen uit het gehele assortiment wordt namelijk 110 euro korting gegeven. En bij enkelvoudige brillen wordt een korting van veertig euro verrekend.

 

Groothuis Optiek is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 09.30 uur tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur. Dinsdags is de winkel gesloten. Meer informatie is ook te vinden op www.groothuisoptiek.nl.