Zakelijk

Groter winkelpand aan Binnenhof voor baby- en kinderwinkel Linijn

Gepke en Hendrik Pieter Hakvoort.
Gepke en Hendrik Pieter Hakvoort.

Hippe en lieve producten voor baby en kids; dat is de slogan van Linijn en daarmee weten Gepke en Hendrik Pieter Hakvoort zich te onderscheiden én met succes. Want binnen twee jaar tijd werd de winkel aan de Burgemeester Warnaarsstraat in Wierden te klein. De tijd was rijp voor een vervolgstap en die is gemaakt. Sinds vrijdag 18 september is de deur van de vernieuwde winkel aan het Binnenhof geopend.

De basis voor Linijn werd in 2016 gelegd. In eerste instantie alleen met een webshop en nog vanuit huis. Maar de vraag naar baby- en kinderkleding, aanverwante accessoires en speelgoed bleef groeien, waardoor amper twee jaar later al een fysieke winkel werd betrokken. Het pandje aan de Burgemeester Warnaarsstraat trok al gauw een schare trouwe klanten uit de ruime regio. "We hadden niet verwacht dat het zó hard zou lopen", laat Hendrik Pieter desgevraagd weten. "We zochten eigenlijk alleen werkruimte omdat het thuis gewoon niet meer lukte; de producten sloegen enorm aan. Dankzij het winkelpand konden we het assortiment verder uitbreiden."

Dat na twee jaar tijd een stap gemaakt zou worden naar een groter pand hadden de twee gedreven ondernemers niet verwacht. "Het was een kans, zoiets komt op het juiste moment op je pad. Het vorige winkelpandje is heel mooi om je bedrijf te starten en te kijken of het plan aanslaat. We zijn van zo'n 55 vierkante meter aan winkelruimte naar tweehonderd vierkante meter gegaan, los van het feit dat we ook meer opslagcapaciteit hebben. Het is nu mogelijk om de producten overzichtelijker en per merk te plaatsen."

De nieuwe winkel is sowieso lekker ruim ingericht. Hendrik Pieter: "Het lijkt wat leeg misschien, maar we hebben ruimte vrij gehouden voor de nieuwe collectie die nog binnen moet komen, want we breiden nog wat uit met kleding. Eerder stopte het bij maat 80, nu gaat we verder, met name richting de grotere maten voor de kinderen tot en met acht jaar. Dit najaar voeren we kleding tot maat 128, maar in het voorjaar wordt dat zelfs maat 140."

Linijn biedt kleding voor baby en kinderen, globaal genomen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast is een deel van de winkel gevuld met accessoires. "Klanten weten ons te vinden vanwege het (houten) speelgoed voor kinderen tot een jaar of vijf. Maar ook de gepersonaliseerde producten zijn gewild. We luisteren bovendien wat onze klanten graag willen. Zo nemen we bijvoorbeeld ook de knuffels van Happy Horse in ons assortiment."

Er is geen grootschalig openingsfeest gehouden, maar wel maken klanten bij aankoop kans op één van de vier cadeaubonnen ter waarde van 25 euro. Laat daarvoor je gegevens achter in de winkel. De actie loopt nog tot en met 24 september.

Linijn is vanaf heden gevestigd aan het Binnenhof 46 en geopend op dinsdag, woensdag en donderdag (9.30 - 18.00), vrijdag (9.30 - 21.00) en zaterdag (9.30 - 17.00). Meer info ook op www.linijn.nl