Zakelijk

Groothuis Optiek te Enter viert het koperen jubileum

Frans Groothuis, Stan Oosterhof, Ellemieke Borgers-Jongenburger en Esther Afink-ter Harmsel.

ENTER – Groothuis Optiek maakt al 12,5 jaar deel uit van het ondernemersbestand aan de Dorpsstraat te Enter. Eigenaar Frans Groothuis opende in september 2008 zijn eigen zaak in het klompendorp en viert deze maand samen met zijn drie trouwe medewerkers het koperen jubileum.

Een groot feest zit er niet in vanwege de coronarestricties. “Maar de komende weken wat lekkers bij de koffie voor onze klanten moet toch kunnen”, meent Frans. In de afgelopen 12,5 jaar, dat hij als enige opticien in Enter gevestigd is, heeft hij een trouwe klantenkring op weten te bouwen. Klantvriendelijkheid, kwaliteit en gemoedelijkheid is de kracht van deze lokale ondernemer.

Om het feestje nog wat extra kracht bij te zetten, zijn er ook mooie acties op touw gezet, met een knipoog naar het 12,5 jarig bestaan. Zo kost het tweede glas van een complete multifocale bril tijdens de actieperiode 112,50 euro. En bij aanschaf van een enkelvoudige bril kost het tweede glas slechts 12,50 euro. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een zonnebril op sterkte. Informeer in de winkel naar de voorwaarden. Op contactlenzen en reguliere zonnebrillen van bijvoorbeeld Ray Ban, Porsche Design, Cazal, Serengeti en dergelijke krijgt iedereen nu tijdelijk 12,5 procent korting. Deze actieperiode is geldig tot en met 15 april 2021.

Frans is geboren voor het vak van oogspecialist. Hij heeft de liefde voor oogmetingen, brillen en contactlenzen vanuit huis meegekregen. Zijn vader en opa waren namelijk ook opticien in het naburige Hengelo. Hij koos er in 2008 voor om in Enter zijn eigen onderneming op te zetten en daar heeft hij geen enkele dag spijt van gehad. “Ik heb het hier echt ontzettend naar mijn zin!”, is de uitgesproken mening van Frans. “Samen met mijn collega's Esther, Ellemieke en Stan doen we alles in eigen beheer: van de oogmetingen tot het aftekenen en slijpen van de glazen. Daardoor weten we ons te onderscheiden en kunnen we hoge kwaliteit en snelle oplossingen bieden, zelfs in deze pittige coronatijd.”

De optiekwinkel biedt naast de service op gebied van oogmetingen en onderzoeken een ruim assortiment brillen en zonnebrillen van vooraanstaande internationale merken. Daardoor is er voor iedereen wel een passend montuur te vinden, naar de meest actuele trends en mode. In verband met de coronarestricties wordt op dit moment wel hoofdzakelijk op afspraak gewerkt, zodat hulp en advies op een veilige manier kan worden geboden. Iedereen is dus van harte welkom in de winkel. Deze heeft eind 2019 een complete metamorfose ondergaan en oogt daardoor fris en modern, maar biedt elke klant nog altijd dat warme huiskamergevoel.

Groothuis Optiek is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur. Dinsdags is de winkel gesloten. Meer informatie is ook te vinden op www.groothuisoptiek.nl. Voor het maken van een afspraak kan telefonisch contact worden opgenomen via 0547 – 381 003.