Zakelijk

Eten met Gemak, lekker en gezond

RIJSSEN - Eten is een dagelijkse bezigheid, dus kwaliteit, variatie, inspelen op speciale wensen en nog veel meer is echt belangrijk voor iedereen. Jan Dijsselhof uit Hellendoorn is inmiddels een bekend gezicht in de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden-Enter, Hellendoorn, Ommen, Almelo en Twenterand, als het gaat om de formule ‘Eten met Gemak’.
Dijsselhof is franchisenemer binnen deze gemeenten. “Ik heb ruim dertig jaar horecaervaring achter de rug. Het gastheerschap, omgaan met eten en drinken, het contact met je gasten. Het is een prachtig beroep, dat ik met veel plezier heb uitgeoefend. In het voorjaar van 2016 kwam ik in contact met de formule ‘Eten met gemak’. Het verzorgen van koelverse maaltijden op een hoog kwaliteitsniveau, in combinatie met het servicegericht bezig zijn met je afnemers, sprak me enorm aan. In september van datzelfde jaar ben ik hiermee begonnen. Ik vind het mooi en tevens dankbaar werk.”
Bij Eten met Gemak kunnen klanten dagelijks zelf hun vers bereide en heerlijke maaltijd kiezen en bestellen (tevens voor mensen met bepaalde diëten). De één houdt van een stukje vlees met aardappelen en groente, een ander eet liever spaghetti. Het is allemaal mogelijk. Dijsselhof: “We bieden namelijk een ruim assortiment van verse maaltijden aan, variërend van Hollandse tot aan Wereldse gerechten. Zelf bezorg ik alle maaltijden aan huis en op die manier spreek ik natuurlijk ook veel mensen. Dat vind ik het mooie aan mijn vak. In deze drie jaar ben ik er wel achter gekomen hoeveel eenzaamheid er is, vooral onder ouderen. Het kan zijn dat ze bijvoorbeeld alleen de thuiszorg spreken en mij, wanneer ik de maaltijden bezorg. Indien men wenst, help ik bij het wegzetten van de maaltijden in de koelkast en we maken dan meteen even gezellig een praatje met elkaar. Ik merk dat dit zeer gewaardeerd wordt. Je krijgt er veel voor terug en daarnaast wordt het vaak weer doorverteld.”
Bij Jan Dijsselhof zit men niet aan contracten vast. Het kan zijn dat men voor een langere of kortere periode maaltijden wil bestellen, al naar gelang de situatie. “Na een operatie of ziekte kan het zijn dat maaltijdbezorging tijdelijk nodig is. Dan kan men het ook geleidelijk weer afbouwen.”
Het is mogelijk eerst een proefmaaltijd te bestellen. Bestellingen kunnen per dag, paar dagen of per week geregeld worden. “Het zijn koelverse producten. Dat wil zeggen dat het verpakt is bij 3 à 4 graden Celsius en het ook op deze temperatuur vervoerd wordt in mijn bus naar klanten toe. Vervolgens kan het daar circa acht dagen in de koelkast bewaard blijven. Het is dus vers, gevarieerd en verantwoord. Naast ouderen zijn er ook veel alleenstaanden en tweeverdieners die de maaltijden afnemen. “De maatschappij verandert en mensen worden steeds drukker. Dan schieten boodschappen doen en eten koken er vaak bij in en is dit een mooi alternatief.” De kosten bedragen 6,39 euro per stuk. De bezorgkosten zijn 3 euro. Vanaf vier maaltijden worden er geen bezorgkosten in rekening gebracht. Men kan zowel telefonisch bestellen alsook online. Betalen kan zowel contact, via pin of automatische betaling. Voor meer informatie zie ook: www.etenmetgemak/jan