Zakelijk

Emiel Woolderink: van licht en geluid naar eigen installatiebedrijf Sylvester

Emiel Woolderink, eigenaar van Sylvester installatietechniek.

WIERDEN – Sylvester installatietechniek heeft sinds een maand haar nieuwe locatie betrokken: zo'n duizend vierkante meter bedrijfsruimte aan de Industrieweg in Wierden. Eigenaar Emiel Woolderink is blij met de ruimte, die hij door de relatief snelle groei van zijn onderneming nodig heeft.

Emiel heeft altijd als installateur gewerkt en runt sinds 2017 zijn eigen installatiebedrijf. Lange tijd stak hij namelijk veel tijd in zijn uit de hand gelopen hobby: licht en geluid. “Toen ik een jaar of dertien was kocht ik m'n eerste boxen en draaide ik op kleine feestjes.” Die hobby groeide en de investeringen werden noodzakelijk om op steeds grotere festiviteiten en evenementen licht en geluid te kunnen fiksen. Zo'n twintig jaar lang heeft Emiel bedrijfsmatig met Sylvester Licht en Geluid heel wat feestjes doen welslagen. “Ik verzorgde onder andere carnaval, de Oranjefeesten, het tentfeest van Stichting KPN, Plé-bek bie Hek, Hexel on Wheels en heel veel (bedrijfs)feestjes.”

In 2019 besloot Emiel om met licht en geluid te stoppen, een bewuste keuze. “Het was echt geen verkeerde tijd hoor, ik heb ontzettend veel plezier gehad. Maar als je licht en geluid op feesten regelt, ben je ná het feest nog uren bezig en vaak op zaterdag en zondag. Bovendien deed ik het werk naast mijn baan als installateur. Op een gegeven moment wordt dat te veel, zeker omdat ik inmiddels ook een gezin heb.” 

Zijn vriendin Annemiek is inmiddels ook werkzaam binnen het installatiebedrijf. “Toen Emiel vijf jaar geleden de stap maakte om voor zichzelf in de installatietechniek verder te gaan, gingen de ontwikkelingen snel. Hij begon vanuit een halletje aan de Notterweg, bij zijn ouders. Na één jaar alleen te hebben gewerkt, is er inmiddels vijf man in dienst, een mooi team. Ook hebben we nog ruimte voor nog twee à drie installateurs. Goed en gedreven personeel is niet makkelijk te vinden.” 

Alle contacten die Emiel in de loop der jaren heeft opgedaan, zorgen er nu voor dat het installatiebedrijf goed van de grond komt. Goed werk wordt gewaardeerd en dan is het nog een kwestie van gunnen. “Iedereen kent mij van het licht en geluid op de feestjes. Ik zorgde er voor dat de klant het naar zijn zin had; hij moest het goed vinden. Dat werd gewaardeerd en heeft Sylvester een goede naam bezorgd. Daarom heb ik die naam ook behouden voor mijn nieuwe onderneming.” 

Het nieuwe onderkomen van Sylvester is ook aanzienlijk verbouwd, om het pand zo volledig energieneutraal te maken en er een eigen uitstraling aan te geven. “Heel blij ben ik met het resultaat, vooral met het magazijn dat we zo efficiënt mogelijk hebben ingedeeld. Elke onderdeel of artikel ligt strak geordend. Ik weet het met mijn ogen dicht te vinden, maar ik ben dan ook wel een beetje perfectionistisch”, lacht Emiel.

Met Sylvester installatietechniek richt Emiel zich op het totaalpakket van installatie, dus van gas, water en elektra tot sanitair, verwarming en zinkwerkzaamheden.  Maar ook voor duurzame technieken weet hij oplossingen. “Ik werk bovendien samen met betrouwbare partijen, zodat ik zowel zakelijk als particulier een totaaloplossing kan bieden. Van advies tot daadwerkelijke installatie. Bij voorkeur in Wierden en omgeving, want korte lijnen, daar hou ik van.”