Zakelijk

E. van Wijk Group neemt RUGO Logistics over en verkast activiteiten naar Wierden

Ewout van Wijk en Laurens Golbach.

DENEKAMP/WIERDEN – De E. van Wijk Group, een internationale logistieke groep met vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Polen, heeft per 19 februari RUGO Logistics uit Denekamp overgenomen. Met die overname breidt de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening verder uit naar Centraal- en Oost-Europa. Vertrekkend eigenaar Laurens Golbach geeft aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de dienstverlening aan de klanten. “Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als RUGO Logistics. Bovendien sluiten de activiteiten naadloos aan bij de logistieke activiteiten van Van Wijk”, aldus Golbach.

De activiteiten van RUGO Logistics worden vanaf 1 april onveranderd voortgezet vanuit de vestiging in Wierden. Hiermee verlaat het bedrijf haar onderkomen in Denekamp en vormt het samen met de reeds gevestigde bedrijven de E. van Wijk Forwarding divisie in Wierden. “Met deze overname hebben we onze marktpositie verstevigd. Als familiebedrijf hebben wij continuïteit bovenaan staan en daarom blijven we constant investeren in een duurzame groei van onze onderneming’’ aldus Ewout van Wijk, CEO van de E. van Wijk Group.

Naast de forwarding divisie heeft de E. van Wijk Group een vloot van meer dan driehonderd eigen vrachtwagens die gezamenlijk logistieke diensten verlenen binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (landen van Gemenebest van Onafhankelijke Staten). Het logistieke pakket bevat ook (e-commerce) warehousing, groupage vervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices.

Bij de E. van Wijk Group zijn 800 enthousiaste medewerkers in dienst die gezamenlijk een omzet genereren van honderd miljoen euro.