Zakelijk

Café 't Hoffie neemt extra zaaltje voor darts en feestjes in gebruik

WIERDEN – Café 't Hoffie aan het Binnenhof in Wierden heeft de vleugels uitgespreid en intrek genomen in een ruimte (Binnenhof 12c) naast het huidige café. Doel is om met name dartteams voldoende plek te bieden, vooral in deze tijd van corona waarbij anderhalve meter afstand gewaarborgd moet worden.

Afgelopen week is al een keer 'proef gedraaid' en Hoffie-uitbaatsters Daisy en Assie zijn tevreden. “We hebben in de nieuwe zaal vier wedstrijddartborden in een ruime opstelling. Teams kunnen hier in alle rust darten.” In het 'hoofdcafé' konden slechts drie teams tegelijk darten. Uitbreiding aldaar was daar vergunningtechnisch geen optie. “Dan zouden we onze biljarttafel of gokkast moeten weghalen, maar we hebben een fanatiek biljartteam en een groot deel van onze gasten wil ook wel eens een gokje wagen. Bovendien groeit de populariteit van darts. Jammer genoeg gaat de competitie niet door vanwege corona, maar we hebben plannen om coronaproof  iets op te zetten. Dat kan dan prima in de nieuwe zaal.”

De nieuwe zaal (voorheen groenteman Gerard Leusink en later ijssalon Diya -red.) is compleet gerenoveerd en van een fris interieur voorzien. “We willen de zaal ook voor kleinschalige feesten en partijen gaan gebruiken, daar is in Wierden veel vraag naar. Nu in corona-tijd kunnen we in het nieuwe zaaltje dertig mensen kwijt, onder reguliere omstandigheden zo'n vijftig. Daarnaast willen we op zaterdagen, wanneer het erg druk is, de ruimte inzetten om zo iedereen voldoende ruimte te kunnen bieden, ook met het oog op de coronawetgeving.” Als er nog mensen zijn die in teamverband willen darten: er is nog plaats voor één team. Elke maandagavond wordt er vanaf 19.00 uur in het dartcafé gespeeld.