Zakelijk

Bos Bedden opent nieuwe vestiging in Nijverdal

NIJVERDAL - Bos Bedden gaat uitbreiden. Naast de vestiging in Nieuwleusen is de beddenspecialist vanaf half maart ook te vinden in Nijverdal. In het pand aan de Albert Einsteinstraat is men momenteel nog druk bezig om het pand en de 2500 m2 showroom op te frissen, mooi te maken en in te richten. De opening wordt gevierd met een driedaagse op 10, 11 en 12 maart. “We hebben een passie voor slapen en gunnen iedereen een heerlijke nachtrust”, zegt eigenaar Rutger Veerman.

Rutger Veerman heeft enorm veel zin om de deuren van zijn tweede vestiging Bos Bedden open te gooien. Bos Bedden in Nieuwleusen, met haar 3000m2 showroom, is een begrip tot in de verre omstreken. De grootste gerenommeerde bedden speciaalzaak van Noord-Nederland in Nieuwleusen bestaat al sinds 1979. Bijna twee jaar geleden hebben Rutger en zijn vrouw Lianna Bos Bedden in Nieuwleusen overgenomen. “We liepen al snel met het idee om een tweede vestiging te openen. Hier in Nijverdal, op het industrieterrein, hebben we een fantastische showroom locatie gevonden, op de kruising van N347 en N35. Waarbij wij ons verzorgingsgebied nog beter van dienst kunnen zijn. Het leuke van dit filiaal in Nijverdal is dat we het zo kunnen maken zoals wij dat voor ogen hebben. Zo gaaf om hier te beginnen.”

Tijdens de eerste lockdown in 2020 werd al een kijkje genomen in het pand. Toen ook nog eens Danny Land zijn pad bewandelde, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Rutger: “Danny heeft de nodige ervaring en is capabel om zo’n groot filiaal te leiden. We hebben straks, met de vestiging in Nijverdal erbij, 6.000 m2 aan bedden. Bij Bos Bedden zijn we gericht op hoogwaardig slapen.”

Complete beleving
De afgelopen drie maanden is er volop geklust. De oude vloerbedekking heeft plaats gemaakt voor een mooie gietvloer. Er zijn nieuwe tussenwanden geplaatst, in de inloophoek zijn twee kastenwanden geplaatst voor de diverse dekbedden en kussens. Bijna midden in de showroom is een Engelse kamer ingericht met bij passend behang en een kloostertafel. “We vinden het belangrijk sfeer te creëren in de winkel. Daarom liggen er straks ook in de divers aangeklede hoeken karpetten en hebben we op onze eerste verdieping enkele soorten behang die ook in onze showroom zijn te vinden. Zo kunnen consumenten hetzelfde plaatje thuis creëren.”

Grootste assortiment bedden
Bos Bedden biedt het grootste assortiment aan bedden, waterbedden, boxsprings en ledikanten. Hoewel de tendens is een boxspring aan te schaffen, is een nieuw ledikant nog zeker niet uit de mode weet Rutger. “In elk woonprogramma zie je tegenwoordig wel een boxspring, waardoor mensen daar sneller voor kiezen. Maar er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van ledikanten. Zo zijn er moderne en klassiek ledikanten, maar ook ledikanten die gemaakt zijn vanuit natuurlijke en duurzame materialen. En we werken met de meest gerenommeerde Nederlandse merken. En met een goede bodem en passend matras ben je soms zelfs goedkoper uit met een ledikant dan met een boxspring.”

In de showroom van maar liefst 2500 vierkante meter zijn alle grote merken te vinden, zoals Auping, Avek, Eastborn, Pullman, Jensen, Ergosleep en nog veel meer merken. Rutger: “We hebben geen Chinese import, we staan achter kwaliteit.”

In de ruim 150 vierkante meter grote etalage staan enkele mogelijkheden opgesteld. Binnen staan meerdere opstellingen in diverse stijlen en sferen. Danny: “Bij het kopen van een bed of slaapkamer wil je niet alleen liggen, je wil de sfeer ook ‘proeven’ en ‘ruiken’.”

Lekker & gezond slapen staat op één bij Bos Bedden, maar ingedut zijn ze er zeker niet. Ondanks de jarenlange ervaring op slaapgebied zijn ook de nieuwste trends er te vinden.

Onafhankelijk advies
Bos Bedden werkt met gerenommeerde merken en ze zijn een echte onafhankelijke specialist. “Hierdoor kunnen wij onze klanten echt onafhankelijk adviseren wat altijd al een kracht is geweest van Bos Bedden. Het gaat bij ons vooral om ervaring, gevoel en beleving.” Daarnaast bezorgen en monteren wij alles in eigen vakkundige monteurs, hierin zijn wij uniek. Filiaalleider Danny vult aan: “We doen meer dan het aanwijzen van een lekker bed. We leggen uit waarom een bepaald matras of kussen, passend bij het budget, bij je past. Zijn geen korting verkopers. Met jouw budget kijken we wat het beste aansluit op jouw lichaam. Wij adviseren, de uiteindelijke keuze is aan de klant.”

Goede nachtrust
Menig mens loop met klachten die voort kunnen komen uit een niet goed passend matras. Klachten die voort kunnen komen uit het slapen op een niet goed passend of te oud matras. Rutger: “Na 10 tot 12 jaar moet een matras echt vervangen worden. Ons lichaam verandert: je wordt zwaarder of gaat meer sporten. Een juiste ondersteuning bij het slapen is essentieel voor een goede nachtrust. Wanneer je ontspannen slaapt, ga je dieper slapen en word je meer uitgerust wakker.”

Consumenten kunnen in de showroom de diverse matrassen proberen. Op de eerste verdieping komt een belevingswereldstudio met meetsysteem. Klanten kunnen hier terecht voor een gratis lichaamsanalyse met wetenschappelijk meetsysteem. Danny: “Op deze manier kunnen we een onderbouwd advies geven. Met een daarbij behorend gepersonaliseerd matras afgestemd op je hele lichaam. Met jouw budget kijken wat het beste aansluit op jouw lichaam. We zijn geen fysiotherapeuten of artsen, maar een goed passend matras kan vaak wonderen doen.”

Bedlinnen en accessoires
Met een goed matras komt u in uw slaapkamer tot rust. Met de juiste kleuren en fijne stoffen stemt u de sfeer in uw slaapkamer op elkaar af. Daarom biedt Bos Bedden een ruime keuze in dekbedovertrekken en hoeslakens met bijbehorende kussens en plaids om heerlijk in weg te dromen. Veelal van het duurzame merk Kayori, met overtrekken van biologische katoen. 

Vanaf 11 maart is iedereen van harte welkom voor een goede bak koffie en advies om de slaapkamersferen te komen proeven bij Bos Bedden aan de Albert Einsteinstraat 11 in Nijverdal. “Kom langs om onze mooie showroom te bekijken en onder het genot van een kopje koffie u te laten adviseren over uw droombed.”