Zakelijk

Alle sport er uit en fietsen er in bij Van Ravenhorst Rijwielen Wierden

WIERDEN – Sport er uit, fietsen er in. Van Ravenhorst Rijwielen aan de Kerkstraat in Wierden gooit het over een andere boeg en gaat zich volledig richten op fietsen in alle soorten en maten en bijhorende fietsaccessoires. Om ruimte te maken voor het nieuwe, grotere en bredere fietsassortiment worden alle overige sportproducten, zoals schoenen en kleding, bijna voor nop verkocht. Vanaf deze week krijg je maar liefst zeventig procent korting op alle producten die uit het assortiment van Van Ravenhorst gaan. Bovendien geldt voor alle badkleding: drie halen één betalen.

 

Jeroen van Leeuwen, eigenaar van de winkel, wil zich meer gaan specialiseren en gezien zijn passie voor de fiets en de fietssport in de breedste zin van het woord, ligt deze keuze voor de hand. Het assortiment ATB'ers en reguliere fietsen wordt uitgebreid, evenals de accessoires voor de (sport)fietser. Daartoe wordt de winkel na deze laatste grootscheepse uitverkoop opnieuw ingericht. Zo krijgen de fietstassen bijvoorbeeld een mooie plek langs de wand, ook goed zichtbaar vanuit de etalage.

 

De reden voor de ommezwaai is meerledig, vertelt Jeroen. “Steeds meer sportmerken, zoals Nike, Adidas en Asics gaan rechtstreeks aan de klant verkopen, via hun eigen website. Daardoor wordt het voor ons als reguliere winkel lastiger om nog voor een scherpe prijs te kunnen verkopen. Bovendien stellen de fabrikanten meer eisen en zie je dat bepaalde goedlopende, unieke sportproducten niet meer beschikbaar komen voor de detailhandel en alleen nog bij de producent in de eigen webwinkel staan.”

 

Daarnaast spelen ook andere aspecten mee. “Mijn vrouw Paula heeft vorig jaar besloten om haar passie te volgen en die lag niet meer in de detailhandel. Ze volgt nu een opleiding als verzorgende IG bij de Botterhof, hier in Wierden. Ook mijn ouders en schoonouders hebben te kennen gegeven na dit jaar uit de winkel te treden. Dat betekent dat ik vanaf 2021 alleen Van Ravenhorst Rijwielen moet runnen. Voor mij de reden om me puur en alleen op de fiets te gaan richten: van verkoop tot onderhoud en van occasions tot accessoires. De werkplaats is en blijft het hart van de zaak en de winkel meer servicegericht.”

 

De liefhebber van reguliere fietsen of meer specialistische ABT'ers kan bij Van Ravenhorst Rijwielen terecht voor een fiets in elke prijsklasse. Daartoe zijn onder meer de merken RIH, Cortina en Trek vertegenwoordigd met gewone fietsen, al dan niet elektrisch ondersteund, sportieve transportfietsen voor schoolgaande jeugd of race-, ATB, stads- of vakantiefietsen. Bij verkoop van nieuwe fietsen is het ook mogelijk om voor drie jaar een fietsverzekering af te sluiten, zodat in geval van schade, diefstal of bij pech (financiële) hulp binnen handbereik is. Tevens is er altijd een ruime collectie goede tweedehandsfietsen in de winkel aanwezig en worden van april tot en met oktober ook fietsen verhuurd.

 

Ook interessant: het is mogelijk om tot op detailniveau de afstelling van bijvoorbeeld stuur- en zadelhoogte te laten verzorgen. Door het inmeten van been-, rug- en armlengte kan middels een computerberekening de juiste afstelling worden toegepast.

 

Aan bijpassende accessoires zeker geen gebrek. Te denken valt aan helmen, regenkleding (water- en winddicht), handschoenen, schoencovers en arm- of beenwarmers van Rogelli of het kwalitatief hoogstaande merk GribGrab. Bovendien is er een ruimte keus aan fietstassen voor handen, ideaal voor kleine boodschappen in het dorp. Natuurlijk zijn er ook talloze materialen voor de handige doe-het-zelver te koop, van kettingen tot bekabeling en van binnen- tot buitenbanden in alle kleuren en maten.

 

Breng een bezoek aan Van Ravenhorst Rijwielen aan de Kerkstraat te Wierden en sla je slag.