Zakelijk

Aankoopmakelaar Ronald Krikken biedt nodige ondersteuning bij huizenjacht

WIERDEN – Over het kopen van een huis wordt vaak lichtvoetig gedacht, maar in de praktijk blijkt het een flinke kluif. Niet gek natuurlijk, want het is de grootste investering die je doet gedurende je leven. Zeker nu de markt 'overspannen' is en woningen als warme broodjes over de toonbank vliegen, is het verstandig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Wierdenaar Ronald Krikken is sinds medio vorig jaar zelfstandig en onafhankelijk aankoopmakelaar. “Ik begrijp nog steeds niet waarom je bij de aankoop van een auto vaak wel iemand mee neemt, maar dat een woning vaak wordt gekocht zonder dat een onafhankelijk persoon er naar gekeken heeft.”

Een huis koop je voor een lange periode en kost bovendien een flinke duit. Op gebreken na ondertekening van het contract zit niemand te wachten. Toch komt het maar al te vaak voor dat de koper de boot in gaat, omdat te goeder trouw is gehandeld. “De verkoper van een woning schakelt een makelaar in om zijn huis te verkopen, dus om zijn belangen te behartigen. Maar wie behartigt de belangen van een koper? Vooral hier in de regio wordt al snel gezegd 'ah, dat kunt wie zelf wah'. Met name over voorwaarden moet en kan goed onderhandeld worden. Op dit moment wordt namelijk veelal geboden boven de vraagprijs, maar onder welke voorwaarden is de bieding geldig?” 

Onafhankelijk
Los van die voorwaarden is het volgens Ronald ook van belang om zonder emotie naar een woning te kunnen kijken. “Als potentiële koper zie je een huis heel anders.” Er wordt volgens de aankoopmakelaar maar al te vaak zelfs naar meubels en inrichting gekeken, terwijl juist dat niet ter zake doet. “Ik ben totaal onafhankelijk en begeleid de gehele aankoop. Zo ga ik mee bij de bezichtiging en bespreken we direct daarna in alle rust alle aspecten.”

Voorwaarden
Ronald wil de potentiële kopers laten zien waar het écht om draait: de locatie van het huis en of het voldoet aan de gestelde verwachtingen. “Ik zet alle plus- en minpunten duidelijk op een rij. Met name of het reëel is om een bod te doen en onder welke voorwaarden dat bod gedaan kan worden. Denk in dat geval aan de bouwkundige staat van de woning, de mogelijke aanwezigheid van asbest, isolatiewaarde, eventuele bodemonderzoeken en verontreinigingen, financiële positie en plannen van de Vereniging van Eigenaren. Ik ondersteun daarin om op basis van de feiten de juiste voorwaarden op papier te krijgen.”

Geïnteresseerd
Een ander groot voordeel van een aankoopmakelaar is de positieve indruk die de verkopende partij krijgt. “Heb je als koper een aankoopmakelaar, dan word je gezien als serieuze kandidaat. Verkopers moeten tijd en energie in mogelijke kopers steken, die na een bezichtiging maar al te vaak weer afhaken. Het gehele proces moet dan weer opnieuw worden ingezet. Kom je met een aankoopmakelaar bezichtigen, dan ben je écht oprecht geïnteresseerd in het huis.”

No cure, no pay
De Wierdense aankoopmakelaar kent de klappen van de zweep. “Ik ben inmiddels, in totaal, zestien jaar in de huizenwereld actief, heb in de loop der jaren ervaring opgebouwd in de makelaardij. Sinds vorig jaar ben ik zelfstandig en onafhankelijk aankoopmakelaar.” Ronald werkt op basis van no cure, no pay; je betaalt pas zodra de aankoop van een woning beklonken is, ongeacht het aantal bezichtigingen.

Op zoek naar een woning en een geschikte aankoopmakelaar? Neem vrijblijvend contact op met Ronald via 0546 – 57 43 00 of mail naar info@uwaankoopmakelaarintwente.nl.

Voor meer informatie kijk op www.uwaankoopmakelaarintwente.nl.