Uitgaan & Cultuur

Wijnmakers Wierden lanceren wijnsoort om tijdje te bewaren

De wijnmakers Jeroen Ziel, Robert Spenkelink en Rob Kleinsman van de Wierdense wijngaard.

WIERDEN – De Wijnmakers uit Wierden, Jeroen Ziel, Robert Spenkelink en Rob Kleinsman, die sinds twee jaar wijngaard Bi'j de Regge aan de Kloosterhoeksweg in Rectum bestieren hebben wederom een stap voorwaarts gezet. Nadat eerder dit jaar internationaal goud en zilver werd gescoord met hun Rode Ros en Maître, wordt nu faam gemaakt met Patron. Deze wijn is gebotteld om te bewaren.

Nederlandse wijnen doen het goed. Steeds meer restaurants hebben Nederlandse wijn op de kaart, wijntoerisme in eigen land neemt toe en het regent onderscheidingen. Patron is een diep donker en krachtig kruidige wijn. Gevoed en gevormd door Twentse gedrevenheid en gerijpt op Frans eikenhout. Hij is vorige week zondag 15 november gelanceerd.

De rode bewaarwijn heeft de potentie om zich de komende tien jaar nog verder te ontwikkelen, zolang liefhebbers de fles laten liggen. Samen met De Wijnmakers proeven leden van de 'Patron-club' jaarlijks net zo lang totdat de wijn op dronk is. De Patron 2018 heeft een beperkte oplage en is verkrijgbaar met eigen flesnummer in luxe doos inclusief naslagboekje.