Uitgaan & Cultuur

Wierdense serviceclubs Rotary en Lions brengen wensen in vervulling

WIERDEN – De serviceclubs Rotary en Lions uit Wierden hebben in de maand december twaalf kerstbomen in de Wierdense winkelkern geplaatst, waarin inwoners een briefje met een wens konden hangen. Het was een alternatief voor de grote wensboom, die normaliter op de kerstmarkt in Wierden staat. De ingediende wensen zijn inmiddels onder de loep genomen en daarvan zijn er 21 inmiddels ingewilligd.

“Door alle coronamaatregelen moesten we even op zoek naar mogelijkheden en kijken hoe inwoners wel hun wensen konden indienen. We hebben dit jaar prima samen kunnen werken met de winkeliers en verspreid in het centrum twaalf bomen in winkels geplaatst. Doordat er uiteindelijk alsnog een lockdown werd afgekondigd, moesten we als organisatie stel op sprong voor zeven bomen een andere plek zoeken. Gelukkig waren er nog genoeg alternatieven!”, vertelt Erna Eenink van de Rotary Wierden.

“Er zijn ook deze keer weer veel wensen ingediend, 32 in totaal. Daarvan hebben we er 21, die allemaal raakvlak met Wierden hadden, uit kunnen laten komen. Zo hebben we onder andere 112 nog zelfstandig wonende senioren blij kunnen maken met een potje met daarin bloembolletjes. Via de thuiszorg en Carintreggeland zijn ze op de goede plek terecht gekomen, om zo de eenzaamheid in deze dagen wat te verzachten en wat kleur in huis te brengen. De ouderen waren echt heel blij verrast met dit gebaar.”

Ook dit jaar krijgt het initiatief weer een vervolg, laat Eenink weten. “Maar ik hoop wel dat het dan weer een grote boom op de gezellige Wierdense kerstmarkt is!”