Uitgaan & Cultuur

Wel intocht van Sint in Enter; Wierden wordt overgeslagen

De intocht van Sinterklaas in Enter in 2018. Foto: Gerrit Eertink.

ENTER/WIERDEN – De stoomboot is op het moment van schrijven nog onderweg vanuit Spanje naar Nederland, maar als alles voorspoedig verloopt, zet de Goedheiligman zaterdag weer voet aan wal. Ook in de gemeente Wierden kunnen kinderen rekenen op het olijke gezelschap. De Sint slaat de kern Wierden dit jaar over wat de intocht betreft, maar in het dorp Enter is zaterdagmiddag wél een grote intocht.

Om ongeveer 14.00 uur vertrekt Sinterklaas samen met zijn Zwarte Pieten vanaf eetcafé ’t Lutje aan de Goorseweg. De tocht voert per koets door de kern van het dorp, met als eindpunt het Hervormd Dienstgebouw aan de Oude Pastoriestraat. Onderweg wordt vanaf de Dorpsstraat een klein uitstapje gemaakt via de Rijssenseweg, langs Het Reggedal weer richting de Dorpsstraat. Langs de route neemt de Sint uiteraard volop de tijd om de kinderen en hun ouders te begroeten.

Ná de intocht start om 15.00 uur in het Hervormd Dienstgebouw het Sinterklaasfeest. Tot ongeveer 15.45 uur zijn daar alle kinderen tot en met groep vijf van harte welkom. De kinderen van groep één tot en met groep vijf van de basisscholen in Enter ontvangen een kleurplaat, die ze tijdens de intocht aan Sinterklaas kunnen geven of bij het Hervormd Dienstgebouw mogen overhandigen. Aan het einde van het feest worden door Sinterklaas de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Er zijn enkele leuke prijsjes te winnen. Extra kleurplaten zijn nog te verkrijgen bij Primera en Janneke Mode in Enter.

De organisatie van de intocht en het feest is in handen van de Enterse Ondernemers Vereniging (EOV) en de jeugdvereniging Jong Nederland Enter. Tijdens het feest bij het Hervormd Dienstgebouw worden de kinderen opgevangen en begeleidt door de leiding van Jong Nederland Enter. Ouders en andere begeleiders worden niet toegelaten in de zaal. Omstreeks 15.45 uur is het feest afgelopen en kunnen de ouders de kinderen ophalen bij het Hervormd Dienstgebouw.

Sinterklaas in Wierden
In de kern Wierden is dit jaar wederom geen grote intocht. De Wierdense organisatie ziet geen mogelijkheid om het feest op een normale wijze door te laten gaan. Door de regelgeving vanuit de overheid zou er op QR-codes gecontroleerd moeten worden. De organisatoren laten weten dat dit voor een dergelijk kinderfeest in de open lucht onbegonnen werk is.

De Sint heeft wel laten weten dat hij deze maand wél regelmatig in Wierden te zien is! Hoe en wat er georganiseerd wordt in de winkelkern is op dit moment nog niet geheel duidelijk. Onder meer het Sinterklaashuis is ingericht en hij zal met enkele Zwarte Pieten een aantal dagen in de winkelkern rondlopen. Meer informatie hierover volgt in de komende Wiezer.