Uitgaan & Cultuur

Weer geen Palmpaasoptocht in Wierden door coronarestricties

Geen gezellige Palmpaasoptocht in Wierden, zoals in 2019.

WIERDEN – Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaat de traditionele Palmpaasoptocht in Wierden niet door. Waar normaliter honderden kinderen samen met hun familie en vrienden in optocht door het dorp trekken, is het aankomende zondag akelig stil op straat. Alle zware beperkingen die de overheid momenteel heeft ingevoerd, maakt het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk.

De organisatie van de grootste Palmpaasoptocht van West-Twente heeft wel een alternatief bedacht. Knutsel alsnog een mooie Palmpasenstok in elkaar en ga daar mee op de foto. Plaats deze voor 28 maart op de Facebookpagina of de Instagrampagina van Palmpasen Wierden of mail de foto naar palmpasenwierden@outlook.com.

“De mooiste, grappigste en origineelste Palmpasenstokken maken kans op een leuke prijs”, verklapt Marieke Rouweler namens de organisatie van  Palmpasen in Wierden. “Op dinsdag 30 maart maken wij de winnaars bekend. Overigens hopen wij dat we op 10 april 2022 wél weer een mooie Palmpaasoptocht uit kunnen zetten.”