Uitgaan & Cultuur

Weekend vol plaatselijke kunst- en cultuuruitingen

WIERDEN/HOGE HEXEL – Liefhebbers van kunst en cultuur zijn afgelopen weekend aan hun trekken gekomen, dankzij de start van de Week van de Amateurkunst en de Open Monumentendag. Op diverse locaties in de gemeente Wierden waren authentieke pandjes geopend en werd (immaterieel) erfgoed getoond, zoals bij Wagenmakerij Langenhof aan de Rijssensestraat.

Daarnaast hadden ook de plaatselijke kunstenaars Johannes Dollen (Mannès J) en Ruud van der Meulen hun nieuwe onderkomen in het Kulturhus te Hoge Hexel open gesteld, waar ze met trots hun werken exposeerden en van commentaar voorzagen. Na veertien jaar zijn zij onlangs uit de te slopen boerderij  aan Erve Kielweg vertrokken.

In de katholieke kerk te Wierden presenteerden de orkesten van Harmonie Wierden meerdere muziekstukken, waaronder muziek uit de James Bond film. Daarmee – en met een klein optreden van Kaliber in de Passie – werd de WAK-week afgetrapt. De activiteiten die in het kader van deze kunstweek worden gehouden, zijn elders in deze krant opgenomen.

Uw reactie