Uitgaan & Cultuur

Vrijwilligers Wierdense IJsclub maken baan gereed voor uren schaatsplezier

De ijsbaan wordt sneeuwvrij gemaakt.

WIERDEN/ENTER – Het vriest stevig in den lande en dat betekent dat menig schaatsliefhebber de ijzers allang uit het vet heeft gehaald. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog een nachtje vorst nodig, maar ongetwijfeld dat de baan van WIJC in de kern Wierden reeds geopend zijn.

De vrijwilligers van de Wierdense IJsclub (WIJC) hebben afgelopen zondag de baan al sneeuwvrij gemaakt en 'm maandagochtend onder water gezet. Met de huidige vrieskou betekent dat er dan vanaf dinsdag al geschaatst kan worden. Wel geldt er een zogenoemd coronaprotocol en dat houdt in dat er op die baan maximaal zeventig schaatsers tegelijk mogen schaatsen. “Het protocol schrijft voor dat dit leden en/of donateurs van WIJC moeten zijn”, duidt een woordvoerder. “Er wordt geschaatst in tijdsblokken van anderhalf uur.” De inschrijving geschiede via de website van WIJC.

Enter en Bornerbroek
Ook in Enter en Bornerbroek zijn de ijsmeesters al enthousiast wat betreft de vooruitzichten. Aan de Bornerbroekseweg wordt ijsbaan De Koote gereed gemaakt voor ijsplezier, evenals iets verderop aan de Weersweg, pal voor het dorp Bornerbroek. Omdat het hier om ondergelopen natuurterreinen gaat, duurt het iets langer voordat het ijs gereed is, echter gezien de strenge vorst in de nacht gaat het nu snel. Ook hier zullen beperkingen en restricties gelden wat betreft de hoeveelheid schaatsers vanwege de opgelegde overheidsmaatregelen. Houdt de sites van de clubs in de gaten hoe er wordt omgegaan met reserveren of toegang tot het terrein.