Uitgaan & Cultuur

Stamppotbuffet van Zonnebloem: “Het kan en mag eindelijk weer!”

HOGE HEXEL – De leden van de Wierdense afdeling van de Zonnebloem zijn opgetogen, want “eindelijk kon en mocht er weer wat”. De plaatselijke afdeling organiseerde vorige week maandag en dinsdag een stamppotbuffet in het Kulturhus van Hoge Hexel, speciaal voor haar leden.

Rob Kortenhorst is blij dat er – ondanks de nog bestaande regeltjes – weer wat mogelijk is. “De afgelopen periode konden we alleen op kleine schaal iets organiseren. Zo brachten de vrijwilligers huisbezoeken aan onze gasten of gingen ze één op één op pad. Maar wat misten we de gezelligheid van 'bij elkaar' komen. Gewoon even met elkaar kunnen bijpraten, fysiek en niet via de telefoon... maar elkaar aan kunnen kijken.”

Het stamppotbuffet bleek een schot in de roos, want het liep storm qua aanmeldingen. “We hebben daarom besloten om niet één, maar twee middagen te reserveren bij het Kulturhus in Hoge Hexel.” Beide dagen werd genoten van de smakelijke stamppotten uit de keuken van Quality Catering. “En zoals gezegd werd er niet alleen genoten van het heerlijke eten, maar vooral ook van de gezelligheid. Bijzonder is dat zich de afgelopen periode niet alleen veel nieuwe gasten hebben gemeld, maar ook een aantal nieuwe vrijwilligers meldde zich aan. Zij konden deze middagen zien waar de Zonnebloem onder andere voor staat en die vrijwilligers lieten gelijk zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden, want ook zij staken de handen uit de mouwen!”

De Zonnebloem afdeling Wierden bruist weer van ideeën. “We hopen het komende jaar weer diverse activiteiten te kunnen ontplooien, want dat daar behoeft aan is hoeven we niet te vragen”, vertelt Kortenhorst vol enthousiasme. “En activiteiten brengen natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Daarom zijn we ook blij dat er in Wierden altijd veel loten worden verkocht, dat veel Wierdenaren donateur zijn maar ook dat we bij sommige supermarkten mogen deelnemen aan de statiegeldactie. Zo is er nu in de maand februari de statiegeldactie bij Albert Heijn Wierden, zodat statiegeld aan de Zonnebloem Wierden gedoneerd kan worden.”

“Het mag weer, het kan weer en daar zijn we als Zonnebloem Wierden erg blij mee. Niet alleen onze gasten, maar ook de vrijwilligers verheugen zich op samenkomen, samen iets ondernemen. En dat gaan we doen!”