Uitgaan & Cultuur

Sinterklaas en Pieten maken kinderen blij in heel Wierden

WIERDEN – Ondanks het druilerige en gure weer was Sint Nicolaas afgelopen zaterdag met zijn pietengezelschap op pad in Wierden. Niet alleen de winkelkern werd aangedaan, ook was de kindervriend elders in het dorp te vinden. “Gezien de scherpe maatregelen hebben wij, ook op in eerste instantie afraden van de gemeente, gekozen om geen intocht te doen zoals gewend”, laat de regel-Piet weten. “Omdat we uiteraard wel aan de kinderen in Wierden denken, hebben we gekozen voor dit mooie alternatief!”

De hele dag fietsten en reden de Pieten en de Sint door het dorp om de mensen thuis te bereiken. “Er zaten ook opvallend veel gezinnen in quarantaine. Deze hebben we op deze manier wel kunnen bereiken en de kinderen ook blij gemaakt! Daarnaast zouden kinderen van Dance Studio Janien voor Sinterklaas gaan dansen,  maar ook dat kon jammer genoeg niet door gaan. We hebben daarom de kleuters en de Special Dance met drie pieten opgezocht en zo hebben de kinderen voor de ramen toch nog hun dansjes kunnen laten zien.”

Voor de kleurplaatwedstrijd zijn acht winnaars gekozen in de leeftijd van nul tot acht jaar.  “Zij hebben persoonlijk aan huis de prijs in ontvangst mogen nemen van een Piet.”