Uitgaan & Cultuur

Romantische avondroodtocht met zomp over op de Regge

ENTER/RIJSSEN – De Enterse zomp 'Regt door zee' vaart aankomende vrijdagavond 7 juni over de Regge voor de twee uur durende romantische avondroodtocht. Afvaart is om 19.00 uur vanaf het haventje bij de Pelmolen en de botenloods van de zomp, aan het Pelmolenpad in Rijssen. Deze vaartocht is voor de romantische mens, die op de zomp wil genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

“Wat prachtig zo’n vaartocht in de avond”, was een van de reacties die de schippers van de Enterse zomp te horen kregen van een van de gasten die meevoeren met de romantische avondroodtocht. Schipper Gerrit Ooms zegt:  “Mensen uit onze eigen omgeving weten niet wat ze missen aan natuurschoon en bijzondere vogels, vlinders en juffers vanaf het water. Heel populair zijn de uitzonderlijk mooie gekleurde ijsvogels, die momenteel regelmatig langs de oevers te vinden zijn. Het feit dat er elk jaar meer te zien is geeft aan dat de rivier helder en schoon is.”

Er zijn altijd twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de andere vertelt over de zompenvaart van vroeger en nu, over wetenswaardigheden van de schipperij en de natuur. Zij weten precies waar bijvoorbeeld de zwaan haar nest heeft en dat verscholen tussen het riet  de fuut zit.                             

De kosten van deze twee uur durende tocht zijn dertien euro per persoon en dat is inclusief koffie of thee en een drankje.

Opgave voor deze tocht kan via de Tourist Info Wierden, telefoon 0546 – 574 911 of via info@entersezomp.nl. Meer informatie over het varen met de zomp op www.entersezomp.nl.